Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Barracuda Queens: trailer voor Zweedse misdaadserie van Netflix

  •  
19-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4594 keer bekeken
  •  
220526_M8A4319_Ulrika Malm

Het Scandinavische antwoord op The Bling Ring, over jonge vrouwen die rijke mensen beroven, is afkomstig van scenarist Camilla Alghren (The Bridge, Quicksand).

Foto credit: Ulrika Malm / Netflix

In juni verschijnt de Zweedse serie Barracuda Queens op Netflix en de vod-dienst onthulde vandaag alvast de trailer. Het door feiten geïnspireerde misdaaddrama doet enigszins denken aan het eveneens op een waargebeurd verhaal gebaseerde The Bling Ring. Het verhaal speelt zich af in 1995 en volgt de geprivilegieerde jonge vrouwen Lollo, Klara, Frida en Mia, die diep in de schulden geraken en proberen het huis van hun nieuwe buurvrouw Amina leeg te roven. Dat verloopt niet helemaal volgens plan, maar Amina besluit om niet naar de politie te stappen en sluit zich juist aan bij het criminele clubje. Terwijl ze overdag braaf hun best doen op school, leiden de vrouwen ’s nachts een dubbelleven als inbrekers die hun onuitstaanbare maar rijke buurtgenoten beroven. De serie werd geschreven door Camilla Ahlgren, de maker van The Bridge die eerder ook de thriller Quicksand schreef voor Netflix.

Het zesdelige Barracuda Queens verschijnt 5 juni op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!