Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Air: nieuwe film van Ben Affleck komt in mei naar Amazon Prime Video

  •  
02-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
401 keer bekeken
  •  
Air_st_6_jpg_sd-high_2023-Warner-Bros-Entertainment-Inc-All-Rights-Reserved-Photo-Credit-Courtesy-Warner-Bros-Pictures(1)

Het vorige maand in de bioscoop verschenen drama markeert de eerste samenwerking tussen Matt Damon als acteur en Ben Affleck als regisseur.

Foto credit: Warner Bros. Pictures

Het door Ben Affleck (Argo) geregisseerde drama Air is vanaf 12 mei te zien bij Amazon Prime Video, nadat de film vorige maand nog door Warner Bros. werd uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Air vertelt het waargebeurde verhaal over het ontstaan van de Air Jordan-sportschoen. Matt Damon (The Martian) speelt Nike-manager Sonny Vaccaro, die daarvoor een zakendeal wil sluiten met een jonge Michael Jordan. Hoewel Jordan zelf niet als personage in de film te zien is, wordt zijn moeder gespeeld door Viola Davis (The Woman King). Regisseur Affleck vertolkt de rol van Phil Knight, de mede-oprichter van Nike, en Jason Bateman speelt marketing-goeroe Rob Strasser. Daarnaast zijn er ook nog bijrollen voor onder meer Marlon Wayans en Chris Tucker.

Het is de eerste keer dat Damon te zien is in een door Affleck geregisseerde film. De jeugdvrienden werkten eerder als scenaristen aan Good Will Hunting (waarvoor ze een Oscar wonnen) en het op Disney+ te bekijken The Last Duel.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!