Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Spy Among Friends: spionagethriller met Damian Lewis komt naar de NPO

  •  
09-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5101 keer bekeken
  •  
SpyAmongFriends

© ITV / MGM+

Het historische drama van Alexander Cary (Homeland) volgt twee beste vrienden (Damian Lewis en Guy Pearce) die voor de Britse geheime dienst werken.

De Britse thrillerserie A Spy Among Friends met Damian Lewis (Billions) en Guy Pearce (Mare of Easttown) is vanaf donderdag 15 maart wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het historische drama, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, speelt zich af in de jaren zestig en draait om de zeer hechte vriendschap tussen de Britse spionnen Nicholas Elliott (Lewis) en Kim Philby (Pearce). Elliott ontdekt echter dat zijn beste vriend al sinds de jaren dertig een dubbelspion is voor de Sovjets en dat verraad komt keihard aan. Anna Maxwelll Martin (Hollington Drive) en Adrian Edmondson (Bottom) hebben bijrollen. De zesdelige reeks is een adaptatie van het gelijknamige boek van auteur Ben Macintyre (SAS: Rogue Heroes), dat door Alexander Cary (Lie to Me) bewerkt werd voor televisie. Cary werkte eerder al met Lewis aan de spionageserie Homeland.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!