Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

DUO blokkeert paspoort studieschuldontlopers: 'Geloof er geen hol van dat DUO dit mag doen'

  •    •  
01-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4375 keer bekeken
  •  
Tim Hofman

Tim Hofman

© Pak de Macht

Tot voor kort konden oud-studenten de terugbetaling van hun studieschuld ontlopen door naar het buitenland te verhuizen en geen adreswijziging door te geven. DUO heeft nu een manier gevonden om dit aan te pakken. En dat kan grote gevolgen hebben. 

'Ruim 2700 oud-studenten die in het buitenland wonen, konden in de afgelopen jaren hun paspoort niet verlengen vanwege betalingsachterstanden op hun studieschuld. De Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo) wil hen daarmee dwingen om contact op te nemen over afbetaling van hun studieschuld. Na het treffen van een (betalings)regeling kregen zij vaak een tijdelijk paspoort voor 12 of 24 maanden', schrijft Trouw.

'Ah, DUO heeft onze uitzending van Pak de Macht gezien', aldus Tim Hofman op Instagram in reactie op het bericht dat DUO van plan is de paspoorten van studieschuldontlopers in het buitenland te blokkeren. 'Geloof er geen hol van dat DUO dit mag doen; ze zijn gewoon schuldeiser en lopen tegen de mazen van hun eigen systeem aan. Tot de rechter zich hierover gebogen heeft, hieronder een samenvatting van wat mogelijk is: verenig je, creëer chaos en betaal niet.'

Wil je weten wat je kunt doen?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp