Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hoe vinden Oekraïnse vluchtelingen hun draai in Nederland?

  •  
20-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1043 keer bekeken
  •  
1771524

Na de invasie van Rusland in Oekraïne zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Vluchtelingen met verschillende verhalen en omstandigheden worden in deze halfjaarlijkse documentaireserie gevolgd.

Hoe gaat het met Valeria, die met haar dochter Lera (8) uit Kiev is gevlucht? Lukt het de familie uit Marioepol na wekenlang in een schuilkelder te hebben geleefd, om hun draai te vinden in Nederland? En hoe is het om Oekraïners in je huis te hebben? Elk half jaar zien we wat voor ontwikkelingen de hoofdpersonen hebben doorgemaakt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Willem5552
Willem555228 sep. 2022 - 12:42

Goede documentaire Alleen jammer dat het Nederlands niet in het Oekraïns is ondertiteld, kunnen Oekraïners ook het kommentaar ,meekrijgen. Groet

Nicotientje
Nicotientje20 sep. 2022 - 15:55

De uitzending vanmiddag was leerzaam. Het duwde me op de feiten. Hoe vreselijk het is om plots je huis en haard te moeten verlaten omdat een gek met grootheidswaanzin besluit jouw land te bombarderen waardoor jouw warme en veilige plek opeens je dood kan worden omdat een bom op je huis valt. Je kunt alleen vluchten. Uiteindelijk kom je bij ons terecht en moet daarbovenop accepteren dat hier andere regels gelden. En je zit opgescheept met een taal waarvan je niets begrijpt. Je hebt het geluk een gastgezin te vinden wat het goed met je voor heeft maar niet genoeg stil stond bij de consequenties. Het is uitermate vermoeiend om je privacy zolang kwijt te zijn. En daarom niets als lof omdat jullie dit na een half jaar nog steeds dragen. De uitzending maakte wel duidelijk dat het langzaam tijd word een andere oplossing te bedenken. Maar dat is door het woningtekort nu juist het grote probleem. De oplossing zal moeten komen uit den Haag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp