Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie: mannen vallen jonge vrouwelijke Oekraïense vluchtelingen lastig

  •  
11-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1558 keer bekeken
  •  
10.03.2022, Berlin, Deutschland, Europa - Kriegsfluechtlinge aus

© 10.03.2022, Berlin, Deutschland, Europa - Kriegsfluechtlinge aus der Ukraine steigen bei ihrer Ankunft am Berliner Hauptbahnhof aus einem Zug aus Warschau aus, nachdem sie vor dem Krieg aus i

Bij de politie in Berlijn zijn verschillende meldingen binnengekomen over mannen die jonge, vrouwelijke vluchtelingen uit Oekraïne lastigvallen. De politie adviseert vrouwen geen lift aan te nemen van mannen alleen, meldt Deutsche Welle.
Op het hoofdstation in Berlijn komen sinds het begin van de oorlog duizenden vluchtelingen aan. Vrijwilligers vangen hen op. Mannen met minder goede bedoelingen, maken misbruik van de chaos op het station door vrouwen te benaderen met het aanbod om bij hen te overnachten.
Een woordvoerder van de Berlijnse politie meldt dat er meer dan tien gevallen bekend zijn waarbij mannen jonge vrouwen lastigvielen. Ten minste een opdringerige man is het station uitgezet, nadat een vluchteling over hem had geklaagd.
Behalve de politie houden ook de vrijwilligers op het station een oogje in het zeil. Er worden flyers uitgedeeld in het verschillende talen met adviezen voor vluchtelingen. “Geef je paspoort niet af. Houd je telefoon altijd bij je. Maak een foto van de nummerplaat voor je in een auto stapt. Vraag een ID als je een appartement of kamer aangeboden krijgt. Schrijf de naam en het adres op. Pas op als iemand je snel veel geld aanbiedt.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.