Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Hoe weet de elfjarige Savio de harten van de Nederlandse hiphopgame te stelen?

16-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
663 keer bekeken
  •  
3db21f1d-88d9-4465-8ad6-f5472fee49c5
Rappen over voetbal, familie, vrienden en school; de elfjarige Savio zocht een podium om zijn raptalent te delen en vond die bij presentator en acteur Défano Holwijn en 101Barz.

Rotjoch: ‘Je kijkt naar 101Barz, Rotjoch op je beeldscherm. Dit is een studiosessie. Je hebt het gezien in de live van Défano Holwijn: kleine boy, tien jaar oud: Savio. Wij hebben hem een sessie gegeven. En hij staat vandaag hier. Savio, ben je klaar?’ Savio: ‘Ja toch, sowieso.’ Rotjoch: ‘Let’s get em.’

FC avondklok
Défano begint tijdens de tweede lockdown met FC Avondklok: een initiatief om een positieve twist aan de lockdown te geven. Elke avond presenteert hij zijn eigen talkshow op Instagram, waar fans, vrienden en bekende mensen aanschuiven om de dag door te nemen. En op 26 januari is daar het raptalent Savio.

Om deel te nemen aan een gesprek op Instagram Live, moet je een verzoek indienen bij de organisator, in dit geval Défano. Savio was vastberaden om zijn raptalent te laten horen in FC Avondklok en stuurt Défano die week meerdere verzoeken. Maar het lukte niet om aan de beurt te komen; FC Avondklok is inmiddels zo populair dat er te veel verzoeken binnenkomen om iedereen aan de beurt te laten komen. En daarbij: het publiek is groot. Tijdens de sessie met Broederliefde kijken er op het hoogtepunt vijftigduizend mensen mee.

Savio geeft niet op. Hij is een doorzetter, zoals hij zelf zegt in zijn rapteksten. Zijn motto: niet opgeven maar doorgaan. En het wachten wordt beloond: op 26 januari, vlak voor twaalf uur ‘s nachts, is het moment daar: hij mag zijn raptalent laten horen onder het toeziend oog van zesendertigduizend kijkers. Moe was hij wel een beetje, maar toch wist Savio iedereen te verbazen en omver te blazen. En dat was nog maar het begin.

Helden
Na zijn optreden in de livestream nodigt Défano bekende namen uit de hiphopscene uit om hun mening te geven over de rap van Savio. Rotjoch, presentator van 101Barz, is gelijk onder de indruk van de toen tienjarige Savio en biedt hem aan in de studio langs te komen. Onder een voorwaarde: ‘Hij moet toestemming hebben van zijn ouders en het moet goed gaan op school of, in deze tijden, met huiswerk.’ Dat zit wel goed. ‘Geen zorgen over school, alles gaat goed’, vertelt Savio. School is voor Savio belangrijk. ‘Rappen, voetbal is belangrijk, maar mijn studie ook’, dat zijn de woorden waarmee hij begint hij in studiosessie bij 101Barz.

Savio is de jongste artiest die ooit te gast is geweest in de studio bij Rotjoch. En ook de kleinste. ‘Nu lijkt het alsof je heel lang bent, film even hoe Savio staat’, zegt Rotjoch aan het einde van de sessie. Om bij de microfoon te komen staat Savio op een kratje om zijn sessie te doen. ‘We laten het gewoon lukken bij 101 Barz. Vond je het een beetje spannend? Was je een beetje zenuwachtig’, vraagt Rotjoch. ‘Ja, maar ja. We hebben het gedaan toch?’, antwoordt Savio. Rotjoch: ‘Ja, toch. Master, geef me een boks.’
‘Ik vond het een bijzondere ervaring. Ik wilde Rotjoch altijd al een keer ontmoeten en daar een sessie gooien’, aldus Savio. In het commentaar onder de video staat te lezen dat we veel van het raptalent kunnen leren. Zo zegt Savio zelf: ‘Blijf altijd je best op school doen, jaag je dromen achterna, laat je niet stoppen door de haters, en gewoon altijd doorgaan’.
Zijn neef en nicht zijn Savio’s grootste inspiratiebronnen. Maar direct daarna volgen Défano, Riffi, Ismo, Josylvio, Lijpe, NESS en Boef. De laatstgenoemde rapper beloofde Savio een videoclip, die inmiddels op YouTube een half miljoen views aantikt.
 Toekomst
Savio heeft duidelijk een doel voor ogen en weet wat hij wil: ‘We zouden meer naar kinderen moeten luisteren want die hebben ook goede ideeën; ouderen denken anders. In mijn nieuwe nummer Family First, die binnenkort uitkomt, zit een grote en belangrijke boodschap voor iedereen.’
Mocht het niet lukken met rappen, weet Savio ook wat hij gaat doen. ‘Dan wil ik voetballer worden. En als dat niet lukt een eigen bedrijf waar ik zelf de baas ben.’ Wat voor bedrijf, dat weet hij nog niet. ‘Maar dat komt goed’, aldus Savio.
Geschreven door Joep Boorsma

Meer over:

#savio, #101barz

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar