101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Mini Thug

  •  
18-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
748 keer bekeken
  •  
Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe throwback sessie. We blikken terug op een studiosessie uit het verleden en ditmaal gaat het om iemand die tegenwoordig behoorlijk on the low is. We moven vandaag naar Spijkenisse, want dat is de stad waar Mini Thug, later bekend als Mini vandaan komt.
Wanneer je aan de naam Mini Thug denkt, denk je waarschijnlijk ook aan de naam Kempi. De twee hadden in het verleden onenigheid met elkaar, maar de tijd van elkaar dissen ligt achter hen. In 2017 gaf hij aan zich te willen richten op het maken van goede muziek, want hij weet dat dat is wat hij in zijn mars heeft.
In dezelfde oude tijd, zeker twaalf jaar geleden, dropte Mini Thug ook pokoes. Zo bracht hij ‘Waar Ik Vandaan Kom’ uit op YouTube, ver voordat Spotify zo groot was als vandaag de dag. De track is zoals je van hem kunt verwachten. Het gaat over de straat, de regels die er gelden, vrienden, familie en geld. Met een clip samen met zijn vrienden op straat pakte hij sindsdien bijna 400.000 views.
Wie dacht dat hij vervolgens door zou pakken met een album of EP, kwam bedrogen uit. Mini Thug verdween uit beeld, maar kwam in 2017 terug als Mini. Hij kondigde aan zich op goede muziek te gaan focussen en dat bracht hij dan ook uit. In 2017 was hij actief met alleen al acht tracks op YouTube, waarvan ‘GUUS!’ de eerste was. Nog steeds een straatpokoe, maar wel een stuk volwassener dan het oude materiaal.
Uiteindelijk dropte hij in 2017 ook een EP onder de naam ‘Achterbuurt’. Het was meteen ook de naam van de meest populaire track die op de plaat verschijnt. “Shit gaat anders in de achterbuurt, mayne”, gaat de pakkende hook. De EP is het laatste wat hij uitbracht, hoewel hij van plan was om nog tracks te schrijven voor een album. Vandaag kijken we daarom terug naar het verleden, toen Mini Thug langskwam bij 101Barz. Go and check it out!
Delen: