Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heeft Thierry Baudet (Forum voor Democratie) banden met Rusland?

29-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1319 keer bekeken
  •  
Heeft Thierry Baudet (Forum voor Democratie) banden met Rusland?

Thierry Baudet

© @thierrybaudet op X

Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) vroeg Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet om jaarverslagen van zijn stichting openbaar te maken. Om mogelijke banden met Rusland uit te kunnen sluiten. Hoe zit dat?

‘Ik had hem (Thierry Baudet, red.) gevraagd om financiële gegevens van zijn stichting’, vertelt Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) in Sophie & Jeroen. Baudet dreigde vervolgens Klaver 'op zijn bek te slaan' als hij er nog eens naar zou vragen.

Heeft Baudet banden met het Kremlin?

'We hebben nooit een transactie gezien', benadrukt journalist bij De Groene Amsterdammer Coen van de Ven. 'De journalistiek heeft die nooit gezien, ook het parlement niet. Dus die vraag hangt. (...) er is ook niet bewezen dat hij die transactie heeft gehad, maar we weten wel voor het eerst dat er wel degelijk roebels zijn gevloeid van Moskou naar West-Europese politici, waaronder ook Nederlanders.'

In 2020 onthullen Zembla en De Nieuws BV dat er wel degelijk connecties zijn tussen Baudet en het Kremlin.

En ook twee jaar later, wanneer Rusland Oekraïne binnenvalt, valt het begrip van Baudet voor het militaire geweld van Poetin op. Er wordt een onderzoek ingesteld door de Tweede Kamer. Waarom nu pas? Waarom was de Tweede Kamer niet al eerder gealarmeerd, vraagt Zembla zich af.

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!