Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede in Kamer om Kremlin-propaganda Thierry Baudet

  •  
28-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2457 keer bekeken
  •  
Tweede Kamer debatteert over situatie Oekra•ne

© DEN HAAG - Thierry Baudet (FvD) en Jesse Klaver (Groenlinks) tijdens een debat over de invasie van Oekraine door Rusland. De Kamer is met reces maar onderbreekt dit reces voor het debat. ANP

Tijdens het Oekraïne-debat in de Tweede Kamer maandag, hebben vrijwel alle partijen de Russische aanval op Oekraïne veroordeeld. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet daarentegen bleef achter oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin staan, tot grote woede van zijn collega-Kamerleden. GroenLinks heeft gevraagd om vertrouwelijke informatie van het kabinet over de oorlog niet meer te delen met Forum voor Democratie en met de PVV.
Baudet toonde zich een geschoold verspreider van Kremlin-propaganda tijdens zijn inbreng in het debat. Zo weigerde hij meermaals de invasie te veroordelen, ontkende hij de soevereiniteit van Oekraïne en wees hij vooral naar het Westen als schuldige. Ook herhaalde Baudet een reeks aan complottheorieën die naast racisme en antisemitisme inmiddels de rode draad van zijn partij vormen. ‘Wartaal’, aldus Jesse Klaver (GroenLinks), en ‘een meeloper van een oorlogsmisdadiger’ aldus Sjoerd Sjoerdsma (D66). De PVV en Van Haga veroordeelden de Russische invasie wel, maar zijn tegen sancties.
Van Haga wil ook dat Nederland neutraal blijft, maar daarin staat hij in de Kamer moederziel alleen. Meerdere partijen, waaronder coalitiepartijen VVD en D66, willen juist dat er meer geld naar defensie gaat. Daarnaast vinden een aantal partijen, met name de linkse oppositie PvdA, GroenLinks en SP, dat de Nederlandse sancties zich uitbreiden naar Russische financiële belangen die via de Amsterdamse Zuidas lopen. GroenLinks wil daarbij ook een boycot van Russisch gas en olie. Minister van Buitenlandse Zaken liet daarop weten open te staan voor een onderzoek, maar zei daarbij dat het van belang is de Europese eenheid te bewaren: ‘Voor Nederland is het iets anders dan voor landen die voor 80 procent afhankelijk zijn van Russisch gas.’
Het debat werd geopend met een verklaring tegen de Russische agressie voorgelezen door Kamervoorzitter Vera Bergkamp, met aan haar zijde de Oekraïense ambassadeur. Voorafgaand hieraan begroetten alle Kamerleden de ambassadeur, met uitzondering van die van PVV en Forum voor Democratie. Zij bleven demonstratief zitten.
Update 17.50 uur: Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van GroenLinks om onderzoek te doen naar mogelijke financiering van politieke partijen en politici in Nederland met Russisch geld. Dat meldt Zembla. Aanleiding voor het onderzoek zijn de pro-Russische uitlatingen van onder meer Baudet:
Al in 2020 toonde Zembla aan dat er zeer nauwe, schimmige banden bestaan tussen de Forum-leider en het Kremlin. Baudet was ook al in het vizier gekomen van de Amerikaanse inlichtingendiensten die hem ‘een schakel in een Russische propaganda-oorlog’ noemden.
Zondag waarschuwde eurocommissaris Frans Timmermans bij Buitenhof voor de politieke aanhangers van oorlogsmisdadiger Poetin in Europa. ‘We zullen veel meer aandacht moeten schenken aan hoe we onze vrijheid moeten beschermen,’ aldus Timmermans. ‘Zowel tegen de autocraat uit Moskou, als tegen zijn tovenaarsleerlingen die ook actief zijn in onze landen. Ik hoop dat hun kiezers nu in de gaten hebben met wie ze van doen hebben.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (92)

Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 19:41

Zelfs al zou Baudet gelijk hebben bij veel van zijn argumenten dan nog vervalt dat gelijk op het ogenblik dat Poetin de aanval opent. Niets rechtvaardigt het binnenvallen van een land dat geen enkele bedreiging vormt en niets rechtvaardigt de moord op de vele burgers in dat land. Van Haga kletst onzin. Om neutraal te zijn moeten we uit de NAVO en EU stappen. Zelfs als we dat als land willen dan nog gaat daar dusdanig veel tijd overheen dat de oorlog al lang en breed voorbij is bij deze uitstap.

Phil2
Phil21 mrt. 2022 - 8:28

Ook in de VS is geconstateerd dat er een dankbaar lijntje loopt van Russische Neonazi's naar rechtse groeperingen als Proud Boys en ook de Republikeinse Partij. Denk aan socale media, propaganda, trainingen, zelfs funding. Hier een aktueel berichtje erover. https://thehill.com/homenews/media/596148-joy-behar-trumps-support-for-russia-is-about-white-supremacy

4 Reacties
Pater
Pater1 mrt. 2022 - 13:22

Merci. Ik wist dat niet. Nu snap ik die vreemde waardering van Trump voor Poetin ("geniaal"0 beter.

Kuifje3
Kuifje32 mrt. 2022 - 13:18

@Pater: ik heb wel vaker de vergelijking gemaakt van Poetin en een goede schaker. Vergelijk hem met Bobby Fisher. Misschien de meest geniale schaker ooit, maar ook totaal wereldvreemd en soms zo gek als een deur. Berekenend en vastberaden doet hij precies wat je op het schaakbord moet doen. Hij neemt op enig moment het initiatief en dirigeert zoveel mogelijk stukken richting de vermeend zwakke plekken in de vijandelijke stelling. Wat hij wellicht vergeet is dat deze vijand vanuit het doosje van de buurman wat extra stukken aangereikt krijgt om de stelling te versterken.

MG1968
MG19682 mrt. 2022 - 15:55

@Kuifje Dat was doorgeefschaak en ben er van overtuigd dat Fisher juist dat ook goed kon. Het is een speltype dat zijn benadering van het schaken sterker maakte en niet ondergroef. Niettemin, Fisher... Hoewel je zou kunnen betogen dat een effectief politicus kenmerken kunnen hebben wat het grote publiek als dat kenmerkende ziet van het schaakspel: planmatig en vooruitdenkend zijn dat wel vaardigheden die in een schaker in basis moet hebben maar zelden doorslaggevend zijn. Ook -of juist- bij Fisher niet. Als ik stel dat was in zijn geval juist zijn gekte vraag je me daarvoor bewijzen dus dat stel ik maar niet, want niet dat naar die bewijzen niet gezocht is: juist wel, maar het ongrijpbare gaat -gelukkig nog- iedereen boven de pet. Riep je trouwens boe tegen fisher dan storte die in. Had de 'schaker' poetin maar iets daarvan.

Kuifje3
Kuifje32 mrt. 2022 - 21:27

@MG: Doorgeefschaak… misschien wel de allerleukste vorm van het spel. Daar doelde ik inderdaad op. Ach, ik vind het een aardige vergelijking. Was Poetin maar een echte schaker en geen gevaarlijke wereldleider, maar hij schaakt op het Risk-bord. Ook een aardig spel trouwens. Hij heeft dan flink wat legers in Oost Europa gestapeld. Heel Azië ligt voor het oprapen. Eens kijken hoe hij is met de dobbelsteentjes in zijn beurt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 mrt. 2022 - 4:33

Ik vind eigenlijk dat ze dan maar meteen alles moeten doorlichten. Al kunnen we een kabinetscrisis nu niet gebruiken.

1 Reactie
Pater
Pater1 mrt. 2022 - 13:22

Fascisten éérst vind ik in dit verband wel aardig.

Déjà vu
Déjà vu1 mrt. 2022 - 1:32

Geen internationale commotie bij: Israël die Palestijnen aan de andere kant van de grens doodschoot, inval Israël in Libanon, inval Amerikanen in Afghanistan, inval Amerikanen in Irak, inval Amerikanen in Vietnam, inval Amerikanen in Korea, Amerikaanse dreiging Nederland binnen te vallen.

9 Reacties
mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:23

Tot een van die gevaarlijk gekken behoor jij dus ook.

Paul250371
Paul2503711 mrt. 2022 - 10:02

mijn-mening Wat klopt er niet aan de bewering van DV?

Paul Spijkers
Paul Spijkers1 mrt. 2022 - 10:03

Er was ontzettend veel internationale commotie. Waar was jij? Was je nog niet geboren of zo? Mafketel. Belangrijker. Je wijst weg. Je wijst weg van het probleem hier en nu. Je wijst weg van Europa, van Oekraine, van de aggressie van Rusland en verdediging tegen oorlog.

Déjà vu
Déjà vu1 mrt. 2022 - 10:18

Mijn-mening U weet dus waar de klepel hangt. Maak me deelgenoot ! Of bent u ook een van de gekken die de geschiedenis niet kent en zomaar wat aan het roepen is.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 mrt. 2022 - 11:07

Het zal wel dat we meer in het westerse kamp zitten dan in het Rusland kamp, dat geloof ik meteen. Dat komt omdat dat dat beter was voor ons. Wij hebben gekozen daarvoor zonder druk van buiten. . Zoals ook Oekraine daarvoor zou moeten kunnen kiezen. Dat er geen 'commotie' was lijkt me trouwens onzin.

Pater
Pater1 mrt. 2022 - 13:29

@Paul "Jij wijst weg!": heel goed verwoord. Dat is de kern. Een andere bijdrage van deze Deja vu: "Oekraïne is de underdog in deze oorlog. Als je hen wapens levert zal deze strijd alleen maar meer doden opleveren en langer duren." Dat is regelrechte trollentaal: ruim baan voor Rusland!

Pater
Pater1 mrt. 2022 - 13:33

@Paul Spijkers "Jij wijst weg!": heel goed verwoord. Dat is de kern. Een andere bijdrage van deze Deja vu: "Oekraïne is de underdog in deze oorlog. Als je hen wapens levert zal deze strijd alleen maar meer doden opleveren en langer duren." Dat is regelrechte trollentaal: ruim baan voor Rusland!

Kuifje3
Kuifje32 mrt. 2022 - 13:10

Als je hen wapens geeft duurt de oorlog zeker langer. Tenminste als je uitgaat van een sterker Rusland en als je uitgaat van het irrationele handelen van Poetin. Tijd rekken of meer burgerdoden kan een doel zijn, maar is dat natuurlijk niet. Ons doel is vooral het actief steunen van een land in nood dat ons graag ziet als een vriend in moeilijke tijden. Een vriend die niet uitsluitend het eigen land verdedigt, maar indirect ook opkomt voor onze vrijheid en ons leven. Een overwinning voor Poetin zonder onze hulp voor Ukraine is een vrijbrief voor hem om door te stoten naar Moldavië en vervolgens nog wat voormalige oostbloklanden als Polen, Hongarije, enzovoorts. Nu zwakte tonen is voor Poetin een bevestiging van zijn gelijk.

Alan2
Alan22 mrt. 2022 - 15:58

Gelijk heb je, Déjà Vu. Nee, Paul Spijkers: tegen de VS zijn geen sancties afgekondigd zoals nu tegen Rusland. En daarna creëerde de VS machtsvacua in Syrië en Libye, met catstrofale gevolgen. En Jan Balkenende was een collaborateur met oorlogsmisdadigers.

Thuiszitter
Thuiszitter28 feb. 2022 - 23:53

Die gast vandaag eens goed gevolgd, hij wijst de aanval af van de Russen. Komt vervolgens met de referentie 2016 waarbij wij Oekraïne niet willen toelaten tot de EU. . Die motie mocht hij niet indienen en was tevens zijn tijd verloren dus de andere moties kwamen niet aan t bod. En hij droop af. , bosachtig af .

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 19:50

Dat hij die motie niet mocht indienen was zeg maar wel wat ongebruikelijk. De motie ging over Ukraine en over het referendum en was niet eens zo gek maar zou natuurlijk vrij zeker kamerbreed worden afgewezen. Bewaar dit soort pogingen om je gelijk te halen beter voor talkshows of verkiezingsdebatten. Wat hij wel bereikte door de ingreep van de voorzitter was weer veel gratis onnodig toegekende reclame.

PVDB2
PVDB228 feb. 2022 - 21:28

De contacten van Thierry Baudet; Edward Heerema, CEO van Allseas die de Nordstream pijpleiding aanlegt. Een andere persoon is Carola Dieudonné. Een persoon die een master heeft behaald in Russische studies een kandidaat voor de 2dekamerverkiezing van 2017. Andere contacten zijn alt-right clubjes als Erkenbrand. Dieudonné gaat aan de slag bij Allseas als personal assistent van de CEO. Een man van uit een nogal nazi-Duitsland georiënteerde familie kwam. Zijn vader zat bij de Waffen-SS. Financier van de NVU en goede contacten had met de weduwe Rost van Tonningen. Je zou bijna denken iemand als Heerema geen probleem zou zijn in en p.a. die ook actief is in extreemrechts clubje als de FVD. Dat Thierry eerder contacten had met Russen die gelieerd waren aan het Kremlin en daar gefinancierd werd door Kornilov is niet onbekend. Maar er zijn meerdere mensen die belangen hebben in of met Rulsland of daar kennis van hebben.

∆
28 feb. 2022 - 19:56

Тьерри Боде Герт Вилдерс ДА 21 Кремлевские товарищи

2 Reacties
JanB2
JanB21 mrt. 2022 - 0:59

Duidelijk. Zelfs zonder woordenboek of Google geraadpleegd te hebben

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:16

Google vertaald dit in ,,Thierry Bode Geert Wilders JA 21 Kremlin kameraden,, Een waarheid als een koe. En vergis je inderdaad niet in die crimineel Wilders. Zelfde laken en pak.

JanB2
JanB228 feb. 2022 - 19:38

Een gevaarlijke gek. Als een deur.

6 Reacties
JanB2
JanB228 feb. 2022 - 19:39

PS: En hou ‘m buiten de vertrouwelijke breefings. Safety first.

Déjà vu
Déjà vu1 mrt. 2022 - 1:47

Ik ken de geschiedenis die hieraan voorafging. In dit geval ben jij de gevaarlijke gek JanB.

Uw Psychiator
Uw Psychiator1 mrt. 2022 - 7:37

@ Déjà vu (02:47u) - wil je deze belediging aan het adres van JanB uitleggen? Ik ken hem al lang als een kundig en gemotiveerd commentator op dit forum. Ik hoop dat je niet slechts in cliché's denkt, alleen op grond van Jans avatar.

Nina4
Nina41 mrt. 2022 - 8:02

Uw Psychiator Beetje cru misschien van Déja Vu maar JanB leek mij de afgelopen tijd een "Poetinversteher". Zijn woorden klinken nu wat hol. JanB "Een gevaarlijke gek, als een deur." Goed gezien hoor.

JoostV2
JoostV21 mrt. 2022 - 8:43

Ik vind dit toch niet een erg kundig en gemotiveerde opmerking, maar goed. Dat is natuurlijk geen vrijbrief om ook maar een beetje terug te gaan schelden, dat dan ook weer niet.

Pater
Pater1 mrt. 2022 - 13:38

@Nina Grappig: de twee Poetinverstehers Jan B en Deja hebben een ernstig meningsverschil. JanB aan de goede kant nu, Deja vu lijkt me oprecht gevaarlijk.

Nina4
Nina428 feb. 2022 - 19:35

Niks wartaal. Thierry is Kompromat.

Paul250371
Paul25037128 feb. 2022 - 19:28

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/stel-domrechts-onder-preventief-toezicht-tot-het-gevaar-is-geweken.html

OlavM
OlavM28 feb. 2022 - 19:06

[.....vinden een aantal partijen, met name de linkse oppositie PvdA, GroenLinks en SP, dat de Nederlandse sancties zich uitbreiden naar Russische financiële belangen die via de Amsterdamse Zuidas lopen.] Dat lijkt me een voor de hand liggende aanpak. [Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van GroenLinks om onderzoek te doen naar mogelijke financiering van politieke partijen en politici in Nederland met Russisch geld.] Het lijkt me logisch dit uit te breiden naar andere mogelijke buitenlandse financiering. B.v. vanuit de VS en Israël. Dat zal dan om een andere politieke partij gaan.

3 Reacties
watcher3
watcher328 feb. 2022 - 21:34

Wow, dat zou zo rechtvaardig zijn dat ik het in Nederland niet zie gebeuren.

Numemar Georgie
Numemar Georgie28 feb. 2022 - 23:44

… en Turkije

Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 19:56

Vergeet dan niet gratis appartementen vanuit Canada richting een bepaalde regeringspartij. Nou ja, het is verkiezingstijd moet je maar denken. Natuurlijk weten we op wie Klaver doelt, maar als iets is toegestaan en als het de kiezers van die partijen niets kan schelen dan is dit toch zinloos?

Antonie de Man
Antonie de Man28 feb. 2022 - 18:59

Een fellow-traveller die in het communisme een route zag naar een betere samenleving kon nog op enig begrip rekenen maar wie een regime van kleptocraten steunt dat zich verrijkt heeft met de geprivatiseerde staatsbedrijven van de voormalige Sovjet-Unie hoeft niet op veel sympathie te rekenen. Baudet koketteert met zijn academische achtergrond maar kan feiten niet van meningen onderscheiden. Wat een treurig geval.

sAt0Ri...
sAt0Ri...28 feb. 2022 - 18:33

Het kan verkeren, vroeger was het communisten, communisten dat, communisme hier, communisme daar, de mond vol van retoriek naar de SP en andere partijen toe, en wie lopen er nu aan de leiband van Poetin? De PVV, van Haga en de FvD... Tel uit je winst...

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 22:10

@Sator: Is dat zo of komen er verkiezingen aan?

Hernandez
Hernandez28 feb. 2022 - 18:31

Ik heb het live zitten kijken.. en denk dat Klaver volledig gelijk heeft om (tenminste) het FvD niet meer toe te laten bij vertrouwelijke briefings. Verder was het nogal een tam debat.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter28 feb. 2022 - 23:44

Eens - wat vond je dan dat hij niet verder kwam dan zijn tweede motie en de voorzitter kapte af. Zijn tijd was om.

Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 22:13

@Thuis: rare actie van Bergkamp. Ze laat zich behoorlijk kennen hier. Wat je ook vindt van een partij of zijn standpunten, je hoort je als voorzitter neutraal op te stellen.

PVDB2
PVDB228 feb. 2022 - 18:28

Ach ze doen in 50 gemeentes mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ben benieuwd welke extreem- rechtse en wannabe NSB'ers er nog op gaan stemmen. Je zou bijna denken dat de campagne van Baudet en Wilders en de kieslijsten in het Russisch worden vertaald en dat de boodschap - slogan van de tekst wordt voorzien: Deze boodschap wordt mede mogelijk gemaakt door Vladimir Poetin. De kiezers die ik ken lachen er om. Kernoorlog, vluchtelingen, oorlog, slachtoffers. De dom-rechtse reactie om het toch goed te praten en geen idee wat de gevolgen kunnen zijn.

Herr Vorragend
Herr Vorragend28 feb. 2022 - 18:10

De FvD en vooral hun Leider is al een tijdje de weg volledig kwijt. Je profileren als 5e colonne van de Poetin-kliek dwingt idd om uitsluiting bij het bespreken van veiligheid-vraagstukken

3 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend28 feb. 2022 - 18:12

Ook van Haga en Wilders laten zich hier (wederom) niet van hun beste kant zien. Hoe zit het eigenlijk met het Ja21 van Eerdmans?

Willem D2
Willem D228 feb. 2022 - 21:48

Ja21 stemt momenteel keurig mee met de moties van GL. Is dat een mee- of tegenvaller ?

Bastet2
Bastet21 mrt. 2022 - 8:17

@Willem Volgens mij volledig in de lijn der verwachting. Eerdmans is een opportunist die haarfijn aanvoelt waar zijn politieke winst te behalen valt. Sloot zich aan bij Baudet op het moment dat zijn ster rijzende was, om er met veel lawaai afstand van te nemen toen de kritiek toe nam. Een walgelijk, achterbaks ventje. Extreemrechts met een flinterdun laagje fatsoen.

Joop den Uil2
Joop den Uil228 feb. 2022 - 17:46

Ik pleit voor een psychische test alvorens men lid kan worden van 1e en / of 2e Kamer. Komt het regeren van een nad ten goede ... Ohnee.. bij nadere beschouwing ... toch maar niet ; of wel maar dan ook het KH er maar bij zetten.

3 Reacties
TwoTone
TwoTone28 feb. 2022 - 19:00

Inderdaad valt dan een hoog percentage af, afhankelijk waarop je test natuurlijk. Als je test op opportunisme en gedraai valt 80% af.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 19:02

Joop Ik pleit voor..... Oh nee, toch maar niet....... U overtreft zichzelf.

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:30

Jij bent deze test helaas niet goed doorgekomen. Afgevallen.

Uw Psychiator
Uw Psychiator28 feb. 2022 - 16:31

Ik kijk naar de bijgaande foto, en wat zie ik? - op de voorgrond een energiek sprekend en gebarend Jesse Klaver, wat wazig afgebeeld, zoals dat hoort. Het onderwerp van belang zit verder weg: Thierry Baudet, messcherp neergezet. De contrasten zijn opvallend: kun je van een 'invers clair-obscur' spreken? Baudet ziet er anders uit dan ik zo gewend ben. Zeer bleek, licht opgezet gelaat. Zijn mondje staat al te zuinig om nog van arrogantie of zelfverzekerdheid te spreken. Zijn haar oogt niet meer jongensachtig, joyeus. De dracht is erg gemaakt, kunstmatig, 'té', op alle manieren, zogezegd. Er zal veel gel of brillantine ingezet zijn, beetje lak kan ook (Wellaform). Men kan gerust spreken van een haarsculptuur op oorlogssterkte. Nu ik dit alles rustig opteken, krijg ik deze ingeving: Thierry Baudet begint warempel op Vladimir Putin te lijken! Ik verstout me om het volgende te opperen: Thierry Baudet zou best eens een niet als zodanig erkende zoon van Putin kunnen zijn. Nu is Tsaar Vladimir bepaald niet celibatair gebleven: ik kom via Wikipedia tot in totaal twee erkende dochters, twee niet-erkende, en een jongetjes-tweeling, die in 2019 ter wereld gebracht werd door Alina Kabaeva, winnares van Olympisch goud (ritmische gymnastiek) en later politica. Je kunt niet zeggen dat je niks wijzer wordt van het schrijven op Joop.

4 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend28 feb. 2022 - 17:42

Hahaha. Heeft ie vast ook ook incontinentie geërfd van vadertje Poetin. Poetin kijkt de hele week al of ie net in z'n broek gescheten heeft en Baudet op bovenstaande foto kijkt niet veel anders.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 mrt. 2022 - 4:31

Uw Psyhiator In Amerika vermoeden ze dat Putin een neurologische aandoening heeft. Dat zou bij Baudet ook het geval kunnen zijn, Al is die aandoening (nog) niet waarschijnlijk. Ze ( deskundigen in Amerika) hebben het vermoeden dat Putin (misschien dus) Parkinson heeft. Dat zou hem nog gevaarlijker maken ( als dat al mogelijk is) omdat dat het einde voor hem zou betekenen en hem roekelozer zou kunnen maken. Voor een man die zogenaamd 'gevaarlijke beren' heeft geschoten, met zijn spierballen loopt te 'schitteren', zou dat onverteerbaar zijn natuurlijk.

Uw Psychiator
Uw Psychiator1 mrt. 2022 - 7:34

@ Minoes (05:31u) - dank voor je reactie. Gisteren had ik het hierover met een ervaren verpleegkundige. Ik opperde in alle ernst dat Putin een ziekte zou kunnen hebben, en hiervoor onder stevige medicatie staat. Hij was dat met me eens; hij zelf had dit ook al met collega's besproken. Dat wat je stelt, dat zou kunnen, en een en ander verklaren. Putin droeg inderdaad graag een beeld van zichzelf uit, dat van een Adonis met een gespierd lijf, man van de natuur, jager pur sang. Een ernstige neurologische aandoening zou zijn zelfbeeld verstoren, aan diggelen doen gaan. Zo een ziekte is weliswaar tot op zekere hoogte te behandelen (begeleiden), maar in wezen vaak irreversibel. Parkinson? Ik ben geen neuroloog; op het eerste gezicht denk ik: zou mogelijk zijn. Putins stemmingswisselingen in de laatste tijd passen erbij. Deze ziekte openbaart zich meestal tussen het 50e en 70e levensjaar. Beven, en andere uiterlijke signalen heb ik nog niet gezien - maar wie weet of hij medicatie krijgt, en zo ja, welke? En het is vrijwel zeker dat hij zijn optredens in de media nauwkeurig laat regisseren. Nogmaals Minoes: dank voor je inbreng.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mrt. 2022 - 17:59

Putin heeft een vreemd loopje. Het viel de hoogleraar neurologie Bastiaan Bloem van het Medisch Centrum van de Radboud Universiteit ook op. Het kan het effect zijn van training die hij onrving tijdens zijn KGB periode! Medvedev heefft het ook.

mordicant
mordicant28 feb. 2022 - 16:22

Allemaal weer typisch Nederlands politiek geleuter. Negeer die sukkel van een Baudet en ga over op echt belangrijke dingen zoals het uitspreken van het voornemen EINDELIJK eens aan het NAVO budget van 2% te voldoen.

2 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank28 feb. 2022 - 16:40

AMEN

Tom Lucassen
Tom Lucassen28 feb. 2022 - 18:49

eens. als ze het geld wat Baudet krijgt van Poetin nu eens in aan dat NAVO budget toevoegen komen we al een eindje.

FredD2
FredD228 feb. 2022 - 16:08

Dat Putin een oorlogsmisdadiger is, en dat Baudet een gevaarlijke gek is staat buiten kijf, maar sinds wanneer maken we ons daar druk om? We zijn lid van een enorm grote groep oorlogsmisdadigers die alles maar kunnen doen wat ze willen. Die elk land maar aanvallen als de baas (VS) dat maar goeddunkt. Wie is onze regering dan om te oordelen? Ze zijn zelf geen haar beter. Of is dat ook de reden waarom ze ze boos zijn? Herkennen zij zichzelf?

9 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend28 feb. 2022 - 17:45

Moet ik me nu wel of niet druk maken om jouw sneue whataboutism?

Hernandez
Hernandez28 feb. 2022 - 18:37

@herr vorragend Ik vind het geen sneue whataboutism, de Amerikaanse media lijkt nogal vergeetachtig te zijn want de inval van Irak (net zoals Oekraïne een soevereine staat!) zijn ze al vergeten.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 19:11

Fred Ach ja. Wat zou het geholpen hebben, wanneer we ons wat drukker om, pak 'em beet, een Hitler gemaakt zouden hebben. Ik word kotsmisselijk van dat domme gewauwel. Nu moet je namelijk beslissingen nemen. En het is zo makkelijk om wanneer je de afloop niet kent, om daar al een voorschot op te nemen. Zelfs achteraf is het nog lastig genoeg om te beoordelen of we bijvoorbeeld de loop van geschiedenis positief beïnvloed zouden hebben, wanneer we die Hitler anders aangepakt zouden hebben. Aan schreeuwers als u hebben we helemaal niets.

vdbemt
vdbemt28 feb. 2022 - 20:49

"Dat Putin een oorlogsmisdadiger is, en dat Baudet een gevaarlijke gek is staat buiten kijf, maar sinds wanneer maken we ons daar druk om?" Zal ik je wat vertellen? (Kennelijk heb je een aantal dagen volledig het nieuws gemist): Putin is een oorlog begonnen in Oekraïne.

vdbemt
vdbemt28 feb. 2022 - 20:54

@Hernandez "want de inval van Irak (net zoals Oekraïne een soevereine staat!)......" Dat normaal democratisch bestuurd werd. Oh nee. Er zat een wrede dictator.

Wieowie
Wieowie28 feb. 2022 - 22:59

ZAndb, wat een geschreeuw.

Paul Spijkers
Paul Spijkers1 mrt. 2022 - 0:42

Wegwijzen. Vrije associatie denken. Zo van iedereen is deel van de zelfde schepping dus zondaar dus we mogen niks goeds doen of niks gooed helpen verdedigen. Hoepel toch op met je domme opmerkingen steeds.

Karingin
Karingin1 mrt. 2022 - 1:51

Dat er in het verleden grove fouten zijn gemaakt ontslaat je er niet van om nu actie te ondernemen. Anders ben je pas echt een misselijk sujet - en inderdaad is deze whataboutism ook behoorlijk misselijk

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:37

Vreemde reactie, herken jij je vrienden en familie nog?

harmmeijer
harmmeijer28 feb. 2022 - 15:57

Kwaadaardig en duivels. Hoe gek moeten Ezel c.s. het maken voordat FvD verboden wordt?

4 Reacties
Norsemen
Norsemen28 feb. 2022 - 16:08

Het is beter dat gevaarlijke idioten zichtbaar zijn. Niet verbieden dus.

Kuifje3
Kuifje328 feb. 2022 - 17:09

Eens met Norsemen vreemd genoeg. Als dit soort mensen onder de radar zich gaan begeven zijn ze pas echt gevaarlijk als ze dat zouden willen. Of Baudet gevaarlijk zou zijn is niet waarschijnlijk. Hij verliest steeds meer van zijn aanhang en ik denk dat zijn Ukraine-standpunten niet echt kiezers aan zullen spreken. Ik zie Baudet als een man die na zijn oorspronkelijke succes bij de PS zichzelf is kwijtgeraakt.

Karingin
Karingin1 mrt. 2022 - 1:47

Hij is zichzelf helemaal niet kwijtgeraakt, hij is precies zoals ie altijd al was. Alleen wilde een heleboel mensen dat niet zien, zoals dat de laatste tijd vaak gebeurt bij gekken die enige macht veroveren - we hebben er inmiddels heel wat van in het parlement zitten, en bij de publieke omroep. Gaat lekker in dit land

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:41

Achter de tralies zijn ze geen gevaar en toch zichtbaar. Opsluiten die gek.

Markzelluf
Markzelluf28 feb. 2022 - 15:57

Ik weet het niet hoor: snapt de rest van de Kamer niet dat het FvD alleen om de ophef is te doen? Denken ze zelf ook electorale winst te behalen door zich kwaad te maken of hebben ze niks beters te doen? De wereld staat in brand, ecologisch gaat het helemaal verkeerd en wij hebben het over Tjer?

3 Reacties
Ecclesia
Ecclesia28 feb. 2022 - 16:46

Inhoudelijk moet een pop als Baudet natuurlijk bestreden worden. Maar... ben het met u eens dat daar iets meer 'efficiëntie van taalgebruik' bij mag komen kijken. Houd het bij 1-2 zinnen per maand om Baudet op zijn plek te zetten, en ga daarna verder met de orde van de dag. Baudet moet net als Janmaat destijds met een cordon sanitaire behandeld worden. Negeer de onzin, focus op de belangrijke zaken van de wereld.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 19:15

Mark Ook als je snapt "waar het om te doen is" dan zul je daar toch nog iets tegen moeten doen of niet. De wereld staat in brand en u vindt het geen probleem, wanneer mensen daar olie op gooien.

Karingin
Karingin1 mrt. 2022 - 1:45

Ja, laten we het gewoon niet hebben over wat er in het parlement gezegd wordt, helemaal niet belangrijk, hecht toch niemand waarde aan

stokely_i
stokely_i28 feb. 2022 - 15:43

Al die jaren gezeik over dubbele paspoorten...en ondertussen zit er een Russische vertegenwoordiger in de tweede kamer. Je zou toch denken dat dat reden zou zijn om hem eruit te zetten...

6 Reacties
Kuifje3
Kuifje328 feb. 2022 - 17:25

Iemand uit de kamer zetten gaat niet zomaar. Er zal eerst een aanklacht moeten komen en dan een uitspraak van een rechter (beroep… hoger beroep… cassatie… enzovoorts) waarbij dan zijn passief kiesrecht (het recht om gekozen te worden) ingetrokken moet worden. Een andere weg is om FvD als organisatie “crimineel” te laten verklaren en te verbieden. Dan wordt hij lid van een verboden organisatie. Allemaal lastige zaken. Beter is het om de kiezer over hem te laten beslissen. Dat betekent dat je hem moet doodzwijgen of de idioterie uitvergroten. Dit Ruslandstandpunt zal hem niet helpen.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 19:18

Kuif Als er reden is "iemand er uit te zetten", dan kan dat heel gemakkelijk. Is die reden er niet, dan kan dat niet maar heel moeilijk. Dan kan dat gewoon niet.

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:38

Per direct

Kuifje3
Kuifje31 mrt. 2022 - 20:06

@Zandb: nietes, welles? Vertel maar op basis waarvan hij uit de kamer gezet kan worden? Hij zal eerst iets strafbaars gedaan moeten hebben. Zelfs het terechte voorstel van Klaver om hem buiten te sluiten bij veiligheidszaken kan niet zomaar even worden ingewilligd.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 mrt. 2022 - 10:27

'Dat betekent dat je hem moet doodzwijgen of de idioterie uitvergroten. ' Google eens op Qanon. idioterie uitvergroten maakt de band van de gelovigen sterker. Doodzwijgen dus, maar ja, dan gaat TB weer zitten twitteren

Zandb
Zandb2 mrt. 2022 - 15:49

Kuif U reageert irrelevant. Iemand uit de Kamer zetten, dat gaat wel of niet. Dat beweer ik.

Ecclesia
Ecclesia28 feb. 2022 - 15:26

Al met al is die Baudet best een behoorlijk mislukte investering geweest van Poetin. In tegenstelling tot Trump. Daar heeft ie wel waar voor zijn geld gekregen.

5 Reacties
Hernandez
Hernandez28 feb. 2022 - 18:33

'In tegenstelling tot Trump. ' Welk bewijs heb je daarvoor?

mijn-mening
mijn-mening1 mrt. 2022 - 8:46

Hernandez: Als je jezelf op de hoogte had gehouden wat er de laatste jaren wereldwijd gebeurt, had je dit geweten. Maar blijkbaar kijk je niet verder dan je toetsenbordje lang is.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 mrt. 2022 - 18:45

ALs je er van uitgaat dat Poetin gebaat is bij een gedestabiliseerde westerse wereld, dan heeft hij meer gekregen dan waar hij op kon rekenen.

Ecclesia
Ecclesia1 mrt. 2022 - 23:02

Stokkick, Absoluut. Maar of Baudet hier nu aan bij heeft gedragen? Dat lijkt me sterk. Vergeleken met het twee-partijen-stelsel in de VS waar de helft van het Congres in de broekzak zat van Poetin (indirect, via Trump), valt de schade in NL nog behoorlijk mee. Wij hebben 'maar' een lavendelclown gekregen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 mrt. 2022 - 10:24

@Ecclesia Ja Trump was natuurlijk een ongelofelijk kadootje, maar om het vuurtje van de aangebrande weeromstuiters niet te laten doven heb je een hoop Baudetjes nodig.