Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet wilde Nederland uit de NAVO

  •  
16-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
baudetrussen
Thierry Baudet vond het ‘logisch’ en ‘onvermijdelijk’ dat Nederland uit de NAVO zou treden. Dat blijkt uit WhatsApp-berichten van de Forum-leider uit 2016 en 2017, die in handen zijn van Zembla en De Nieuws BV.
Bronnen binnen Forum voor Democratie zeggen dat Baudet NAVO-uittreding in het verkiezingsprogramma van zijn partij wilde opnemen. In 2017 kondigde Baudet intern aan dat hij wilde pleiten voor het verlaten van de NAVO. Hij verwees daarbij naar een artikel van het Russische staatskanaal Sputnik News.
Publiekelijk heeft Baudet zich nooit uitgelaten over het Nederlandse NAVO-lidmaatschap. Inmiddels zegt de FvD-leider ‘geen voorstander’ te zijn van uittreding. Volgens hem waren de app-berichten onderdeel van een ‘vrije gedachtewisseling’ in een ‘belangrijke discussie’.
Net als veel andere radicaal-rechtse partijen elders in Europa valt Forum op door een vriendelijke opstelling tegenover Rusland, bijvoorbeeld als het gaat om MH17 of de Krim. Inlichtingenexperts verklaren tegenover Zembla dat zij Baudet beschouwen als een politicus die onder controle staat van Moskou.
Donderdagavond om 20.25 uur gaat Zembla dieper in op Baudet en het Kremlin. Bekijk hieronder de toelichting die Sander Rietveld en Joost Bekendam gaven op het onderzoek in De Nieuws BV.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.