theme-icon
Geld

'Een paar straten verderop, hadden we wel energietoeslag gekregen'

14-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
384 keer bekeken
  •  
Even tot hier

© Even tot hier

De eenmalige energietoeslag van 1300 euro, die bedoeld is voor mensen die in financieel zwaar weer verkeren, wordt ondanks gelijke vermogens in de ene gemeente wel uitgekeerd terwijl dat in een andere gemeente weer niet zo is.

Want hoe arm je moet zijn om aanspraak te maken op de toeslag verschilt per gemeente. In de ene gemeente mag je niet meer dan 140 procent van het minimumloon verdienen om de toeslag te krijgen, maar in een andere gemeente is dat bijvoorbeeld weer 120 procent.

En daar weet Anna Groeneweg alles van, vertelt ze in Even tot hier. Anna woont in Schiedam, op tientallen meters van de Rotterdamse grens. In Schiedam kan ze niet op een toeslag rekenen terwijl dat wel had gekund als ze een paar straten verderop, in Rotterdam, had gewoond.

Thema's:

theme-icon
Geld
  •  theme-icon
#ikredhetnietmeer

Meer over:

toeslag, energietoeslag,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

WRM
WRM19 nov. 2022 - 1:46

Men had minimaal van de discretionaire bevoegdheid van gemeenten moeten afzien en voorzover dat niet kon de uitvoering moeten laten regelen door de centrale overheid en wellicht de gemeente alleen dienen te gebruiken uit uitgevende instantie

Marnixo
Marnixo14 nov. 2022 - 19:44

Blijft vaag. Al die Gemeenten in Nederland het lijkt wel of ze allemaal zodanig zelfregulerend zijn dat de afspraken welke er zijn gemaakt door de overheid gewoonweg wordt genegeerd door vele gemeenten in Nederland. Nu heeft de overheid ook niet altijd gelijk, maar het blijft allemaal vreemd en we hebben veel te veel regels in dit landje, veel te veel regels dat we er onderdoor gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp