Sfeerfoto van Academy
Academy
Academy

De snelste route naar het maken

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.
Academy

Over Academy

BNNVARA Academy is dé snelste route naar een carrière in de media. Bij de Academy, het leer-werktraject van de omroep, worden jonge talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals.
 
De geselecteerde kandidaten kunnen direct aan de slag op de redacties van Spuiten en Slikken, De Nieuws BV Alicante, Baksteen en YouTube Hub of op de redacties van de radioprogramma’s van BNNVARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM, om het vak onder de knie te krijgen.
 
BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Onder anderen Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Nesim el Ahmadi, Angelique Houtveen, Tim Hofman, Emma Wortelboer en Jurre Geluk zijn begonnen bij de Academy. Maar ook achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Met de Academy wil BNNVARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie.