Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Rosa - redacteur/producer bij radio

28-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
496 keer bekeken
  •  
Het BNNVARA Academy vriendenboekje: Rosa
Naam: Rosa
Zo noemen vrienden mij: Roos, Roosje Tinteldoosje, Rosie

Leeftijd: 22
Woonplaats: Utrecht

Mijn lievelingskleur is: Blauw.
Mijn lievelingseten is: Lasagne.
Mijn hobby’s zijn: Improvisatietheater, drankjes drinken en film.

Hoe omschrijf je mij in drie woorden? Onhandig, gezellig en spontaan.
Welke celebrity lijkt het meest op mij? Ehm.. Ik ben wel eens vergeleken met een meisje van een video die aan de DJ booth 4 sambuca probeert te bestellen. Niet trots op, maar ze ging wel viral.

Wat ik doe bij BNNVARA: Ik ben redacteur/producer/regisseur bij Zet 'm op: Rutger op NPO Radio 2 en ik ben vliegende keep (als invaller) bij andere programma's op NPO Radio 2 en NPO 3FM.
Mijn leukste BNNVARA Academy-ervaring: Alle toffe artiesten die ik heb mogen ontmoeten! Met als hoogtepunt Lizzo, die wel 1,5 uur te laat was voor Sanders Vriendenteam, maar die wel een optreden gaf met twee dansers in een strak roze glitterpak.
Wat is mijn grootste leerpuntje van de BNNVARA Academy? Als je ergens passie voor hebt en er hard voor werkt, krijg je vrijwel alles voor elkaar!

Waar ben ik het trotst op? Dat ik na een half jaar hard werken bij de Academy mag blijven met een echt grote-mensencontract en hele toffe programma's mag maken op de radio.
Later word ik: Eindredacteur / coördinator / producer van de ochtendshow.

Wat is de beste vraag die ik aan iemand kan stellen? Om het ijs te breken, werkt de vraag "Wat wilde je vroeger eigenlijk worden?" heel erg goed. Je hebt dan gelijk van dat antwoord zoveel bruggetjes naar volgende onderwerpen. En vergeet nooit de waarom!

Mijn mind-exploding levenswijsheid aan jou: Nooit de kat uit de boom kijken.
Delen: