Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Paul - Redacteur/producer bij Gaan!

06-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1461 keer bekeken
  •  
P-Bewerkt

Ik ben Paul
Vrienden noemen mij Paultje, Paulie, Paulus
Mijn leeftijd is 26 jaar
Ik woon in Utrecht, maar ik kom uit Groningen. 
Vooropleiding Human Resource Management. Ik ben tijdens mijn pre-master aan de slag gegaan voor OOG Radio.
 
Mijn hobby’s zijn  Radio maken was eerst mijn hobby en daar probeer ik nu dus mijn beroep van te maken. Concerten en festivals vind ik ook heel leuk.
Mijn superkracht is  Moeilijke dingen op een makkelijke manier overbrengen.
Dit liedje krijg ik niet meer uit mijn hoofd Dreams van Fleetwood Mac. 
Als ik een dier was dan zou ik Een Leeuw zijn. Ik ben namelijk nu al een grote kat, een kat die niet al te lief is. En normaal gesproken heb ik leeuwenmanen.
Favoriete BNNVARA-programma en waarom?  De Lama’s! Geweldig. Heeft een speciaal plekje in mijn hart. 
Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden? Overtuigingskracht, enthousiast en ongeduldig
 
Wat ik doe bij de BNNVARA Academy  Ik doe radioredactie en productie. Dat betekent dat ik meewerk aan programma’s van Radio 1, Radio 2 en 3FM. Ik moet alles doen wat de DJ niet doet. Alles regelen achter de schermen, iedereen goed inbellen, items goed voorbereiden met audio en dat de presentatieteksten goed en duidelijk zijn.                                                                      
Hoe heb jij de aanmeldingsprocedure ervaren?  Ik heb me op de laatste dag opgegeven met een kut video. De rondes daarna heb ik wel echt mijn best gedaan. De Talentday vond ik heel gek omdat er toen veel mensen bij elkaar waren. Je ziet veel verschillende type mensen. Hele gekke creatieve mensen, maar ook hele nuchtere mensen. Dat maakte de dag wel echt leuk.
 
Mijn leukste (tot nu toe) BNNVARA Academy ervaring is : Eigenlijk zijn dat er twee. Ik heb de laatste uitzending van Luc bij de ochtenddienst georganiseerd en geregisseerd. Heerlijk om rond 4 uur in de ochtend met een biertje en een bitterbal radio te maken! Ook heb ik Giel Beelen verrast met een gastoptreden van een cabaretier! Giel was zo enthousiast dat het misschien een vast onderdeel van de show gaat worden. 

Ik ben het meest trots op mijn reportage over de Boer Burger Beweging. Voor de Tweede Kamerverkiezingen hadden wij lijsttrekkers van kleine/nieuwe partijen te gast en ik ben een dag mee op campagne geweest met de BBB. Het was erg leerzaam om veel mensen aan te spreken en ik heb in een korte tijd de reportage in elkaar gezet. Je kan hem hier terugluisteren! 

Ik wil nog leren podcast maken

Later word ik  een bekende podcasthost 

Delen: