Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Olivier - Redacteur bij de NieuwsBV en B.V.S.V.

07-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
539 keer bekeken
  •  
O-Bewerkt

Ik ben  Olivier
Vrienden noemen mij  Ollie, Ollsema, Ollsema en Same
Mijn leeftijd is  25 jaar 
Ik woon in Amstelveen
Vooropleiding  Toegepaste Psychologie. Daarna gewerkt als webredacteur bij Amsterdam & Partners.
 
Mijn hobby’s zijn Drummen en Sport (voetbal, wielrennen)
Mijn superkracht is  Dat ik mij overal aan aanpas.
Dit liedje krijg ik niet meer uit mijn hoofd Jay Hox, met Quiet Corners & Emphy Spaces. 
Als ik een dier was dan zou ik een Ijsbeer zijn, omdat ik de ijsbeer soort ga redden.
Favoriete BNNVARA-programma en waarom? Twee voor Twaalf. Het programma an sich. Als je de tune hoort zit je er al lekker in. En hoe de twee deelnemers met elkaar omgaan is genieten.
Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden? Sociaal, Empathisch en vrolijk.
Vertel iets over jezelf wat bijna niemand van jou weet?  Ik slaap nog met een klein kussentje dat ik in groep 4 heb gemaakt. Er staat een dinosauriër op en hij heet Yoshi Maker.

Wat ik doe bij de BNNVARA Academy Ik ben redacteur bij De Nieuws BV en B.V.S.V. Ik bedenk onderwerpen, doe research voor onderwerpen en ik doe de voorgesprekken. Ik lever de nodige informatie aan voor de presentator zodat die goed voorbereid is voor het interview.
Hoe heb jij de aanmeldingsprocedure ervaren? Heel leuk, voornamelijk omdat je lekker jezelf kunt zijn. Ik ben er heel onbevangen ingegaan en heb me niet anders voorgedaan. Mijn tip: vlieg er met je blinde kop in en volg de dingen die je moet doen.
 
Mijn leukste (tot nu toe) BNNVARA Academy ervaring  Dat is mijn eigen eerste item op de radio over Schotse onafhankelijkheidsdrang. Met spanning zat ik thuis te luisteren toen mijn item op de radio was.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Ik ben tot nu toe het meest trots op het item over de bekerwinst van VVV-Venlo in 1959. Dit item heb ik zelf bedacht, de sprekers erbij gezocht en een opzet gemaakt voor het gesprek. Ik heb het item dus heel zelfstandig gemaakt en ik vind het erg leuk geworden! 

Ik wil nog leren  Ik wil leren om onderwerpen beter te verpakken in een radio item. Hoe kun je een groot onderwerp vertalen naar radio.  

Later word ik BEROEMD! 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.