Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Jeroen - redacteur/producer bij radio

17-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
231 keer bekeken
  •  
Het BNNVARA Academy vriendenboekje: Jeroen
Naam: Jeroen
Zo noemen vrienden mij: Stob, Roen, of soms Dikke. Maar dan moeten we wel echt goed bevriend zijn, die is een beetje tricky.

Leeftijd: 25
Woonplaats: Apeldoorn

Mijn lievelingskleur is: Blauw.
Mijn lievelingseten is: M’n zelfgemaakte pasta.
Mijn hobby’s zijn: Lekker eten, goed drinken, mooie gesprekken. Mag je door elkaar husselen.

Hoe omschrijf je mij in drie woorden? ADH… Sorry wat was de vraag?
Welke celebrity lijkt het meest op mij? Dit heb ik even rondgevraagd en ik kreeg Justin Timberlake terug. Op de vraag waarom kwam het antwoord “Geen idee”.

Wat ik doe bij BNNVARA: Ik maak radio bij NPO Radio 2!
Mijn leukste BNNVARA Academy-ervaring: Ik heb ooit meegelopen met een Kennismakingsdag van de Luchtmobiele Brigade bij Defensie. Ik heb drie dagen niet kunnen lopen van de spierpijn. Maar het was het waard. Maar ik stond ook bij het Wereldkampioenschap Stratego (Ja, dat bestaat dus echt) en werd door de politie van een plein afgehaald bij een Sinterklaasintocht.
Wat is mijn grootste leerpuntje van de BNNVARA Academy?  Dat je op elk moment van de dag kunt slapen en dat 4 blokjes van 2 uur samen ook gewoon een fatsoenlijke nacht maken. Radio gaat 24 uur per dag door dus soms zit je op de meest onmogelijke momenten in de studio. Slapen doe je… maar een andere keer!

Waar ben ik het trotst op? Op het feit dat ik mezelf heb aangemeld voor de Talentday. Dat ik de Academy heb doorlopen en dat ik daarna ook nog aan het werk kon bij BNNVARA. Dat was hard werken, maar het was elke dag waard.
Later word ik: Oud. En verder heb ik geen idee. Ik had ook nooit kunnen bedenken dat ik bij de radio zou gaan werken, dus ik pin mezelf nog even nergens op vast!

Wat is de beste vraag die ik aan iemand kan stellen? “Wat heb je afgelopen weekend gedaan?” Dat lijkt een super simpele vraag, maar het is echt meteen een starter voor een goed gesprek! Er kan een heel verhaal zitten achter het antwoord “Oh, ik heb gewoon wat gedronken met een vriend”.

Mijn mind-exploding levenswijsheid aan jou: Doe wat je leuk vindt en durf ook de keuze te maken om ergens gewoon mee te kappen als je het niet leuk vindt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.