Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Jamaal - Allround maker Academy TV/Spuiten & Slikken

09-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
430 keer bekeken
  •  
jamaal foto (2)

Over deze maker

1995 - Geboren in Meliskerke
2007 - MBO middelbare school
2011 - ROC Detailhandel
2017 - Debuut op BNN (“Dat Wordt Oorlog”)
2018 - NHA Private Detective & deelname “Schuldig Of Niet”.
2019 - BNNVARA Academy
2020 - BNNVARA Academy, CLUBHUB TV & Spuiten en Slikken.
2021 - BNNVARA Academy & Spuiten en Slikken.

Motivatie van deze maker

Ik ben Jamaal Hussein, 25 jaar oud. Geboren en getogen in Lewedorp, Zeeland.
Ik ben momenteel presentator, redacteur en programmamaker. Daarnaast begeleid ik de nieuwe talenten van de BNNVARA Academy. Maar hier ben ik natuurlijk niet zonder slag of stoot gekomen. Als zwarte homoseksuele presentator, uit de provincie en een lagere sociaaleconomische klasse heb ik enorm moeten strijden voor een toekomst.

Ik vind het dan ook prachtig dat ik nu zelf een stem kan geven aan de groeperingen die momenteel niet vertegenwoordigd worden. Maar naast mijn kritische blik op de maatschappij en de serieuze onderwerpen waar ik graag over spreek, wil ik natuurlijk ook graag verschillende werelden beleven. Zo sta ik de ene keer in het parlement en de andere keer op een podium als dragqueen. Ik wil graag verhalen vertellen en mensen ontmoeten die ik anders nooit was tegengekomen. Ik wil naar plekken toe en dingen voelen die ik nog nooit heb ervaren. Ik wil mensen raken, laten nadenken of laten lachen.
Die balans tussen mijn maatschappelijke missie en de mooie belevenissen mag voor mij altijd blijven doorgaan. Op die manier kan ik later zeggen dat ik met alle plezier voor een betere wereld heb gestreden.

Baksteen maakt content op

Instagram @baksteenbnnvara (‘Papierwerk’ artikelen en backstage video’s van het Baksteen team)
YouTube (‘Aan Tafel’ de minitalkshow op dinsdagen en de ‘Veldwerk’ & ‘Biechtsessie ’video’s op donderdagen)
Spotify (‘Luisterwerk’ de podcast op woensdagen)

Meer over:

baksteen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.