Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Berdan - Redacteur bij Alicante

09-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
807 keer bekeken
  •  
Berdan bewerkt

Ik ben Berdan
Vrienden noemen mij Berrie  
Mijn leeftijd is 21 jaar
 
Ik woon in  Rotterdam
Vooropleiding  International Bachelor in Communication and Media aan de Erasmus Universiteit
 
Mijn hobby’s zijn Mario Karten en Nutella eten met een vork
Mijn superkracht is Bullshitten
Dit liedje krijg ik niet meer uit mijn hoofd 1999  van Prince
Als ik een dier was dan zou ik Een flamingo zijn want die zijn volgens mij best wel gay
Favoriete BNNVARA-programma en waarom? Make Holland Great Again, vanwege het mega creatieve team dat erachter zit, hun activisme en omdat ik een kleine crush heb op Sahil haha
Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden? Empathisch, impulsief en vindingrijk 
Vertel iets over jezelf wat bijna niemand van jou weet? Op mijn basisschool heb ik een grote voorleeswedstrijd gewonnen!

Wat ik doe bij de BNNVARA Academy? Ik ben redacteur en verslaggever bij de podcast Alicante. Alicante is hét jongerenplatform van NPO Radio 1 (die was hard nodig). We maken verhalen van alle kanten, snap je ‘m? En ik mag meedenken over alle gekke, nieuwswaardige ideeën. 
Hoe heb jij de aanmeldingsprocedure ervaren?  Vet leuk! Ik werd heel enthousiast van iedere nieuwe e-mail die ik ontving. En de Talentday was fantastisch, ik voelde me helemaal op m’n plek. De sfeer was tof en de mooie, creatieve jonge mensen om me heen gaven me energie.
 
Mijn leukste (tot nu toe) BNNVARA Academy ervaring is dat ik een item mocht maken voor Alicante over hoe het is om queer te zijn en op te groeien in provincie-Nederland. Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant en als Turks-Koerdische homoseksuele jongen was dat niet altijd een feestje. Maar het maken van dit verhaal wel! 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?  Het doorzetten tijdens deze panorama.. pannekoek.. pandemie. Het is niet per se hoe ik me de Academy had voorgesteld, maar ik kan wel zeggen dat ik trots ben op m’n prestaties en ontwikkeling. 

Ik wil nog leren hoe ik mijn creativiteit verder kan blijven ontwikkelen op een manier dat ik activisme om kan schakelen in inspirerende content (stom woord). Ik heb kort hiervoor op de universiteit gestudeerd, waar je veel theorie stampt en analytisch leert werken. Hier wil ik me juist een beetje van losketenen. Let the creative juices flow!

Later word ik gewoon iets waar ik tegen die tijd zin in heb. Dezer vraag blijft je van jongs af aan achtervolgen. Misschien ben ik over 20 jaar wel barista in het oud-historisch centrum van Barcelona. Met een hond. Misschien een vriend? Neh, een hond is genoeg. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.