Logo Academy
Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Anne-Merel - Redacteur bij Kassa

06-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
836 keer bekeken
  •  
Anne-Bewerkt-2

Ik ben Anne-Merel
Vrienden noemen mij Anne, Annie, Manne-Kerel
Mijn leeftijd is 24 jaar  
Ik woon in Rotterdam 
Vooropleiding De kunstacademie, ik studeerde reclame daar. Maar ik miste de inhoud en het lezen van boeken en daarom ben ik aan de universiteit Media & Communicatie gaan studeren. 
 
Mijn hobby’s zijn Films, dansen en reizen (maakt je rijker).
Mijn superkracht is Mijn aanwezigheid. Ik ben het zonnestraaltje van de redactie.
Dit liedje krijg ik niet meer uit mijn hoofd There is a light that never goes out van de Smiths. 
Als ik een dier was dan zou ik Een Puppy zijn. Enthousiast en trouw.  
Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden? Makkelijk, enthousiast en kritisch.
Vertel iets over jezelf wat bijna niemand van jou weet? Dat ik alles kan eten. Ik vind alles lekker! Kom er ook niet van aan.. Ik ben een soort vuilnisbak.

Wat ik doe bij de BNNVARA Academy Ik ben redacteur bij het programma Kassa. Omdat het een studioprogramma is, worden er zowel reportages als interviews gedaan. Een redacteur bedenkt onderwerpen, analyseert de omgeving en doet onderzoek. Welke vragen moet Amber (de presentatrice) bijvoorbeeld stellen om ervoor te zorgen dat de gasten interessante antwoorden geven. Verder denk ik na over wat we naast het programma kunnen doen. Kunnen we een ludieke actie bij het onderwerp bedenken of speciale aandacht online.
Favoriete BNNVARA-programma en waarom? Zembla, ik hou van onderzoeksjournalistiek. En als kijker leer ik hier ook veel van.
Hoe heb jij de aanmeldingsprocedure ervaren?  Eerlijk, het viel me mee! Ik had horror verwachtingen maar dat viel dus reuze mee. Ik moest een paar opdrachten maken en de makers van Kassa vonden dat ik deze opdrachten zo goed had gedaan, dat ze hebben gevraagd of ik   deze ook daadwerkelijk voor Kassa wilde maken.
 
Mijn leukste (tot nu toe) BNNVARA Academy ervaring is : Dat zit hem in de kleine momenten. Ik heb geholpen met onderzoek naar illegale puppyhandel. Als ik dan weer een stukje bewijs vond voelde ik me nèt een detective. En tijdens het bellen met potentiële deelnemers voor ‘Wil je Op me Stemmen?’ heb ik zúlke inspirerende mensen gesproken. Die soms een heel heftig verhaal hebben, of gewoon onwijs tof in het leven staan. Als ik dan de telefoon ophang nadat ik veel te lang heb gebeld denk ik vaak: jezus. Dit is mijn WERK! Hoe dan?!
Ik wil nog leren:  Heel veel vooral! En ik wil ook ontdekken waar ik goed in ben. En ik wil leren hoe ik met minder woorden mijn boodschap over kan brengen. 
 

Waar ben je het meest trots op? Qua wat ik heb geproduceerd ben ik het meest trots op Kassa’s nieuwe rubriek, ‘Wil Je Op me Stemmen?’, die ik samen met Amber en nog een externe redacteur uit de grond heb gestampt. Ik heb tientallen mensen gebeld en zo de zwevende kiezers gevonden die eraan meededen. Het zien hoe sterk deze mensen hun verhaal vertelden en hoe kwetsbaar ze zich op durfden te stellen, maakte me toch wel trots. Vooral op hen, maar ook een klein beetje op mezelf. Je kan de dates hier zien!
Later word ik De beste in wat ik doe.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.