Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Welke plekken tippen buitenlandse reisblogs in Nederland?

19-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
Zevenlandenhuizen Amsterdam

© Christophe Cappelli / Shutterstock.com

De Wallen, coffeeshops en de Keukenhof. De meeste toeristen gaan hier standaard naartoe als ze Nederland bezoeken. Maar gelukkig zijn er ook zat reizigers die koers zetten naar de minder bekende bestemmingen van ons kikkerlandje. Wij struinden buitenlandse reisblogs af om unieke tips over ons eigen land te verzamelen. Ken jij ze al?
Begijnhof, Amsterdam
"Begijnhof is the most peaceful place you can imagine right in the city centre of a busy capital", schrijft blogger Girl vs Globe. Het Begijnhof is een middeleeuwse binnenplaats dat inderdaad midden in hartje Amsterdam ligt. In vergelijking met de drukke Kalverstraat en de toeristische Zeedijk is deze binnenplaats werkelijk een oase van rust.
Zevenlandenhuizen, Amsterdam
Dit is misschien wel een van de mooiste Instagram-locaties van onze hoofdstad. De zeven huizen naast elkaar representeren elk een Europees land. En dat levert prachtige foto's op.
Distilleerderij ’t Nieuwe Diep, Amsterdam
Een echte Hollandse ervaring opdoen? Meerdere bloggers hebben het over jenever proeven in een proeflokaal in Nederland. Jenever is namelijk de oud-Hollandse voorloper van gin. Je kan bijvoorbeeld verschillende soorten jenever proeven bij Distilleerderij ’t Nieuwe Diep in Flevopark. Dit proeflokaal ligt verscholen in het bos, aan het water. 
Kralingse Plas, Rotterdam
Op Urban Travel Blog wordt de Kralingse Plas in Rotterdam aangeraden: "Its long boardwalk is perfect for relaxing – most beautiful is the lake and the view over the city skyline at sunset." En inderdaad, het uitzicht op de Rotterdamse skyline is om over naar huis te schrijven.
Vintage shoppen, Rotterdam
Blogger Frankie van As The Bird Flies is groot fan van alle vintage winkels in Rotterdam. Ze schrijft: "Rotterdam has quirky stores with personality". In vergelijking met Amsterdam zouden de winkels hier een stuk overzichtelijker en goedkoper zijn. Tony’s Garage, Very Cherry en Retro King behoren volgens Frankie tot de beste vintage winkels.
Pandhof Tuin, Utrecht
Echte Utrechters kennen deze plek waarschijnlijk wel. Maar voor bezoekers is deze beeldschone binnenplaats naast de Dom een ware verborgen schat. Harry Potter-fans zijn overigens ook groot liefhebber van dit hof. Ze vergelijken de gotische stijl van De Pandhof namelijk met Zweinstein. En geef ze eens ongelijk.
Dorstige Harthof en -Steeg, Utrecht
Dit idyllisch stukje Utrecht serveert je een flinke dosis historie. De Dorstige Hartsteeg zou namelijk al bestaan sinds het jaar 1300. Een uitstekende plek om je echt toerist in eigen land te voelen. En om je bezoek compleet te maken, ga je voor een lokaal speciaalbiertje naar de Drie Dorstige Herten.
Trampolinekerk, Den Haag
In de voormalige Martelaren van Gorcum-kerk ligt een indoor trampolinepark. Even voor de duidelijkheid: hier kan je trampolinespringen in een kerk. Over minder bezochte plekken gesproken...
Kattencafés, Groningen
Leuk hoor, al dat cultuur snuiven, maar soms wil je gewoon lekker luieren tussen de katten. Bezoek daarom eens een kattencafé. Dit fenomeen is overgewaaid vanuit Japan: koffiedrinken terwijl je knuffelt met poezen. In Groningen kan je daarvoor terecht bij kattencafé Op z’n Kop.
Wat vindt het buitenland eigenlijk van ons Nederlanders? Dit zijn de stereotypen.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.