3 op Reis

De wereld in beeld: gluur mee met deze live webcams

18-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2394 keer bekeken
  •  
Webcams2

© Volodymyr Burdiak / Shutterstock.com

Sinds een paar weken zitten alle reislustige zielen noodgedwongen thuis. Terugdenkend aan de plekken waar ze ooit zijn geweest, of juist vooruit dromend over plekken waar ze nog graag heen willen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de wereld te ontdekken vanuit huis. Ga bijvoorbeeld op virtuele reis langs wereldwonderen, of kijk naar deze reisfilms.
Soms is dit echter niet genoeg om de honger naar reizen te stillen. Dan willen we nú, op dit moment, op een andere plek zijn en een andere omgeving aanschouwen. Maar dat kan ook online. Op verschillende plaatsen ter wereld staan namelijk live webcams, die het terrein de hele dag door filmen.
Bekende bestemmingen
Skyline Webcams is een platform voor live webcams over de hele wereld. Per continent en zelfs per land kan je verschillende uitzendingen zoeken. De website laat vooral bekende bestemmingen zien, zoals de Trevifontein in Rome of de Klaagmuur in Jeruzalem. Wat deze beelden nu nog bijzonderder maakt, is dat de plekken normaal gesproken overladen zijn met toeristen. Nu zijn ze door de coronamaatregelen echter leeg en verlaten en dus nog beter te bekijken.
Webcams2

© Olesya Baron / Shutterstock.com

Wildlife
Ook wilde dieren zijn te spotten met live webcams. Via de camera die hangt in het Tembe Elephant Park in Zuid-Afrika kijk je zo naar tientallen olifanten die hun gang gaan in het park. Daarnaast lopen er ook giraffes, gnoes, leeuwen en veel meer andere dieren rond. Een echte webcam-safari dus. De camera neemt ook geluiden op, waardoor het net lijkt alsof je vanaf een paar meter afstand naar de dieren kijkt. Een safari voor de iets geduldigere kijker vind je bij de camera’s langs een rivier in Kenia of bij het gorilla bos in Congo. Zet je safari hoed op, neem plaats achter je computer en spot de dieren op de Afrikaanse vlaktes.
Webcams5

© Dane Jorgensen / Shutterstock.com

Natuurfenomenen
Een van de bekendste natuurfenomenen is het noorderlicht. De groene, dansende lichtstralen zijn vooral in het voorjaar goed te zien. In Canada staat een webcam die het licht iedere nacht probeert vast te leggen. Denk er aan dat alle beelden live zijn en er sprake kan zijn van tijdverschil. Als het in Canada nacht is, is het hier al ochtend. Tussen 5 en 11 uur ’s ochtends Nederlandse tijd maak je de meeste kans op het noorderlicht. Als je meer actie wil zien, kan je kijken naar een verzameling actieve vulkanen over de hele wereld.
Webcams1

© Witthawas_Siri / Shutterstock.com

Uitzichten
Zoek je meer rust en ontspanning maar wil je wel genieten van een ander uitzicht dan je eigen raam? Kijk dan hier naar het kabbelende water van het Gardameer of wacht tot je de beroemde rode trein langs ziet komen op het viaduct van Brusio in Zwitserland.
Webcams4

© Fabio Michele Capelli / Shutterstock.com

Even zin om afstand te nemen van je computerscherm? Verdwaal dan in de reisverhalen van deze boeken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.