3 op Reis

Backpacken vanaf de bank: wij tippen deze reisfilms

16-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
425 keer bekeken
  •  
reese_witherspoon_wild

Still uit Wild

© 20th Century Fox

Het coronavirus. We kunnen er uitgebreid over uitweiden, maar hoe je het ook wendt of keert: de bank wordt de komende weken je beste vriend. Wat te doen in deze quarantaine-tijden? Wij zochten meer dan 17 uur aan reisfilms voor je uit, zodat je veilig vanuit huis de wereld kan ontdekken.

Wild

Na het verlies van haar moeder, verkent schrijfster Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) honderden kilometers van de Noord-Amerikaanse Pacific Crest Trail. Met een volgestopte backpack op haar rug en oude wandelschoenen aan haar voeten gaat ze het backpackavontuur aan. Door droge woestijnvlaktes, ruige bossen en over ijzige vlaktes en modderige paden.

The Secret Life of Walter Mitty

De middelmatige kantoormedewerker Walter Mitty heeft een waanzinnig groot fantasievermogen, waardoor hij meerdere keren per dag aan het dagdromen slaat. Wanneer de grijze muis uit zijn saaie kantoorleven breekt, gaat hij het meest heldhaftige avontuur van zijn leven aan. Geloof ons, iedereen wil een Walter Mitty zijn.

Little Miss Sunshine

Prop een vader, moeder, broer, tienerzoon, kleine dochter en opa achterin een oud, geel Volkswagenbusje en zoek zelf ook een zitplek. Bedenk je dat er met elk persoon in de auto wel íets aan de hand is. En dat een roadtrip-avontuur door California je te wachten staat. Dat kan niet goed gaan, zou je denken. En nee, dat gaat inderdaad niet goed.

Into the Wild

In het waargebeurde verhaal van Into the Wild verruilt student en atleet Christopher McCandless de moderne stad voor de wildernis van Alaska. Zijn bezittingen laat hij achter om de ruige natuur te trotseren. Hij beklimt besneeuwde bergpieken, kayakt over de woeste stroming van de Colorado River en hiket over ruige bospaden. Om op die manier het ultieme gevoel van vrijheid en geluk te ervaren.

Tracks

Met vier kamelen en een hond aan haar zijde, reist hoofdpersoon Mia over de waanzinnige landschappen van de Australische Outback. Deze ongelooflijk lange reis van welgeteld 2700 kilometers lang levert uiteraard de nodige reisperikelen op. Ook Tracks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Namelijk dat van ontdekkingsreizigster Robyn Davidson die deze ellenlange woestijntocht ooit zelf maakte.

The Way

The Way vertelt het verhaal van Tom Avery, een dokter uit Californië. Wanneer hij hoort dat zijn zoon tijdens de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is overleden, gaat hij zelf op pad. Hij haalt de stoffelijke resten op en besluit de pelgrimstocht zelf te bewandelen, om de as van zijn zoon uit te strooien. Tijdens de hike van 800 kilometer transformeren vreemden naar vrienden en komen oogverblindende landschappen aan bod.

180° South

In de documentaire 180° South volg je de avontuurlijke surfer en klimmer Jeff Johnson die samen met zijn vrienden richting Patagonië reist. Hij treedt in de voetsporen van zijn helden Yvon Chouinard (oprichter van outdoormerk Patagonia) en Doug Tompkins (oprichter van outdoormerk The North Face) die in 1968 dezelfde tocht maakten. De documentaire laat je versteld staan van de rauwe, maar prachtige Patagonische landschappen. 180° South is één grote ode aan de schoonheid van onze planeet.

Samsara

Een periode van vijf jaar en het bezoeken van vijfentwintig landen verspreid over vijf continenten. Dat was nodig om de film Samsara te maken. De film is een aaneenschakeling van ongelooflijk scherpe, mooie beelden van heilige plekken, stedelijke gebieden, natuurlijke wonderen en alles daartussenin. Samsara is een sneltrein die je binnen twee uur door de cyclus van het leven op aarde leidt. Je ziet elke mogelijke manier van leven.

Captain Fantastic

Ben, vader van zes kinderen, woont teruggetrokken in de prachtige, dichtbegroeide bossen van Noord-Amerika waar hij een ideale wereld heeft gecreëerd. Ver, ver weg van de consumptiemaatschappij zoals we die kennen. Maar wanneer zijn zieke vrouw overlijdt, reist hij met zijn kinderen naar de boze stad. Overleven in een ongerept bosgebied is appeltje-eitje voor de familie. Maar overleven in de drukke, bewoonde wereld? Dat is een verdomd moeilijke uitdaging.

Liever luisterend reisinspiratie opdoen? Dit zijn de beste reispodcasts volgens de redactie.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.