Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Jeruzalem & Tel Aviv

In Jeruzalem komen drie wereldreligies samen: de islam, het christendom en het jodendom. De Rotskoepel wordt bezocht door moslims, de Heilig Grafkerk door christenen en de Klaagmuur door joden. Zij komen hier uiteraard om te klagen, maar ook om te bidden. Hoe? Door een briefje met een wens in de muur te stoppen. En nu hopen dat ‘ie uitkomt…
Religie, traditie en soms ook conflict horen bij het imago van Israël. Maar in de stad Tel Aviv, ten westen van Jeruzalem, mag en kan vrijwel alles. Het strand overheerst en niet de Bijbel. Vandaar ook het motto: "In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play."
De stad is opgedeeld in vier delen: noord, zuid, centrum en het strand. Dat laatste is voor velen een populaire spot. Nudisten, gelovigen, honden, surfers en families: voor ieder wat wils. Ook voor een feestje ben je in Tel Aviv op het juiste adres. De wijk Jaffa is dé plek waar je flink uit je plaat kan gaan met muziek en kratjes bier op Drummer Beach. 
Eten
Humus is onmisbaar onder de Israëlische bevolking. Niet zo gek, want het is een Arabisch gerecht uit het Midden-Oosten. Gevolg? Restaurants in steden waar de Arabische bevolking leeft zijn mega populair. In Jaffa vind je een van de oudste humus tentjes van Israël: Hummus Abu Hassan. En hier zeg jij geen nee tegen... 
Via het online platform Betzavta kom je als reiziger écht in contact met locals. Ga bij ze langs en eet een typisch Israëlisch gerecht. Kun jij ze tegelijkertijd ook nog iets leren over ons kikkerlandje! 
Vervoer
Een retourtje Amsterdam - Tel Aviv heb je vanaf €200,-. Wil je naar Jeruzalem? Vanaf het vliegveld van Tel Aviv ben je daar binnen een uur per auto of bus. Het openbaar vervoer is prima geregeld in Israël. Bus- en treinstations vind je in alle grote steden. 
Fietsen in Tel Aviv is een must. Althans, als het weer mee zit. Want het kan pokkeheet zijn in de zomer. Tip: start in Jaffa. Vanaf deze havenwijk kun je langs verschillende stranden fietsen. Kun je gelijk een duik nemen! Nog een pluspunt: Tel Aviv is lekker plat dus fietsen voelt net als thuis. Een fiets huren kan bij Poleposition Bike Rental.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei, oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sjekel
Taal: Hebreeuws, Arabisch
Jeruzalem

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.