Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze natuurwonderen zijn zelfs virtueel imponerend

10-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
Virtuele natuurwonderen5

© Daniela Constantinescu / Shutterstock.com

Helemaal uitgekeken op je eigen uitzicht, ons uitzicht en de tour door de straten van Nederland ook al uitgespeeld? Trek dan virtueel de wereld over langs deze prachtige natuurwonderen. Een ware verrijking, quarantaine of niet. Want reizigers die de kans krijgen ál deze plaatsen ooit in levenden lijve te bewonderen, mogen van geluk spreken. 
Google Maps Treks
Maar gelukkig voor íédere reiziger is Google Maps voor de uitbraak van het coronavirus al begonnen met het samenstellen van virtuele tours langs de meest imponerende natuurwonderen. Ga dus lekker zitten en kies voor een of meer excursies op Google Maps Treks. Het platform telt al 23 virtuele tours. Wij zetten alvast een paar van onze favorieten voor je op een rijtje.
Yosemite, Verenigde Staten
In de Sierra Nevada van Californië, Verenigde Staten ligt het nationale park Yosemite. Dit spectaculaire landschap bestaat uit gigantische granieten monolieten die erg geliefd zijn onder bergbeklimmers. Maar de toppen die hoog uittorenen boven weiden, rivieren en bossen zijn ook voor de minder avontuurlijke geest een lust voor het oog. Op deze virtuele trektocht nemen Amerikaanse klimmer Lynn Hill en haar team je mee omhoog langs de duizelingwekkende rotswand van de befaamde El Capitan.
Daniel Vine Photography
Great Barrier Reef, Australië
Hoe lang we het Great Barrier-rif van Australië nog in al zijn glorie kunnen bewonderen, is wegens toenemende schade door opwarming van het oceaanwater de vraag. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als onderwater Street View, waardoor we dankzij deze virtuele duiktocht te allen tijde kunnen genieten van dit levendige aquatische landschap. Volg een zeeschildpad, reuzenmanta en talloze kleurrijke vissen. Of zwem door een koraalrif tijdens zonsondergang.
Michael Smith ITWP
Piramiden van Gizeh, Egypte
Technisch gezien niet natuurlijk, maar wel een wonder. Sterker nog, van de zeven klassieke wereldwonderen staat er nog maar één overeind: de piramiden van Gizeh. De oude Egyptenaren bouwden ze zo’n vijfduizend jaar geleden. De ontzagwekkende bouwwerken zijn dan ook de droom van elke archeoloog. Maar tel hier voor elke oudheid-liefhebber gerust zo’n duizend toeristen. Gelukkig lost deze stoffige virtuele rondleiding dat probleem geheel voor je op.
Andre Klaassen
De Colorado-rivier, Verenigde Staten
Al zes miljoen jaar meandert de Colorado-rivier vanaf de Rocky Mountains door zeven Amerikaanse staten naar de Golf van Mexico. Dat heeft een behoorlijk indrukwekkend landschap opgeleverd, vanuit welk perspectief je deze ook bekijkt. Maar hoe neem je een rivierkloof beter in je op dan vanaf het water? Ga daarom op deze virtuele boottocht, waarbij je in elke slingerende bocht staat te popelen om te zien wat je om de hoek te wachten staat.
Beth Ruggiero-York
Nog meer virtuele pret? Dankzij dit handige platform kan je wereldwijde grote musea vanuit huis bezoeken. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.