Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Hartverwarmende quarantaine balkon-concerten

02-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Balkon-concerten1

© Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Quarantaine. Een uitdaging voor velen, maar ook een stimulans voor vindingrijkheid. Veel creativiteit vindt uiteraard plaats achter gesloten deuren, maar sommigen kiezen ervoor om juist nu hun talenten met de wereld te delen. Het resultaat is een prachtig gebaar van solidariteit en saamhorigheid. Dat positiviteit de aard van het beestje is blijkt maar weer uit deze hartverwarmende balkon-concerten. 
Napels, Italië
In Napels zet een man Bella Ciao in op zijn saxofoon. Dit Italiaanse volkslied ontstond ooit als protest tegen slechte arbeidsomstandigheden. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog adopteerde het Italiaanse verzet het lied als lofzang. En misschien ken jij het nummer vooral van de hitserie La Casa de Papel. In heel Italië klinkt het prachtige lied in ieder geval weer regelmatig door de straten.
Barcelona, Spanje
Ook omwonenden van de Sagrada Família in Barcelona hebben het geluk om deze dagen mee te mogen genieten van prachtige duetten van deze balkon-pianist en zijn saxofoon spelende buurman. Wijkgenoten zingen mee met veel van hun covers, maar na het horen van deze versie van My Heart Will Go On besluit je spontaan de Titanic nog maar eens te kijken. 
Siena, Italië
In het donkere Siena in Toscane zorgen bewoners van normaalgesproken bruisende straten op een andere manier voor harmonie. Canto della Verbena klinkt luid uit de huizen. De bevolking zingt het populaire volkslied vaak om lokale trots uit te drukken. 
Toronto, Canada
Ook in Toronto, Canada duikt het ene na de andere balkon-concert op. In dit spontane optreden doet een operazangeres haar buurtgenoten de hymne Piu Jesu cadeau. Net even wat anders dan een volle concertzaal, maar ook in dit openluchttheater ontbreekt er niet aan applaus.
#togetherathome
Technisch gezien geen balkon-optreden. Maar als je ze nog niet voorbij hebt zien komen bekijk dan vooral ook de exponentieel groeiende verzameling van woonkamer-concerten. Met de welgekozen hashtag togetherathome gingen Chris Martin en talloze andere artiesten live vanuit hun eigen huis. Benieuwd hoe de woonkamer van John Legend of Jack Johnson eruitziet? Dit is je kans. En een kleine goedmaker voor je geannuleerde concertkaart. 
Geen leuke balkon-concerten in jouw straat? Geen zorgen. Je kan ook duizenden wereldwijde radiostations beluisteren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.