Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Toscane

Toscane wordt vaak aangeduid als mooiste streek van Italië. Je onderdompelen in de levensstijl van de inwoners van Toscane is dan ook zeker aan te raden. Toscane heeft eigenlijk alles wat een reisbestemming nodig heeft: zon, cultuur, heerlijk eten, winkels, geweldige steden, noem het maar op en het is aanwezig. Niet zo vreemd dan ook dat jaarlijks zo'n veertig miljoen reizigers naar Toscane afreizen.
Een populair startpunt is Pisa: nog geen twee uur vliegen verwijderd van Nederland. Naast de beroemde toren heb je hier ook geweldige winkelstraten en buitengewone restaurants. Pisa is echter niet de enige stad die Toscane rijk is. Wat te denken van Florence of Lucca? Allebei geweldige steden waar veel culturele bezienswaardigheden te vinden zijn.
Zo was Florence de geboorte- of verblijfplaats van onder andere Leonardo Da Vinci en Michelangelo. Sommige van hun kunstwerken zijn hedendaags nog te zien in de stad. De Renaissance heeft hier dan ook hoogtij gevierd. Voor de echte cultuurliefhebber is een bezoek aan Toscane dan ook een niet te missen bestemming. Maar ook moderne kunst heeft hier een plek. Bijvoorbeeld in het Vespa Museum in Pontedera. Ook de palio in Siena moet je zeker gezien hebben, een paardenrace waar twee keer per jaar letterlijk de hele stad voor uitloopt.
Eten
Waag je aan een dergelijk vingerlikkend Italiaans hapje bij IL Campano, Osteria Bernardo (Pisa) of Pizzeria Buddy. In Florence zijn de pasta's van Badiani van hele goede kwaliteit. Ook Le Cappelle Medicee is een restaurant dat een bezoek waard is. Probeer vooral na afloop hun zelfgemaakte ijs.
Overigens is koffie drinken een serieuze aangelegenheid in Italië en zeker ook in Toscane. Vrijwel bij elk restaurant kan je een goede bak koffie drinken maar de koffiehuizen zijn toch wel echt een aanrader. Probeer in Lucca een bakkie bij Fil Simon.
Pisa huisvest een grote groep studenten, waarbij je in Torre del Lago je plezier op kan. 3 Op Reis favorieten: Orzo Bruno en Borderline Club in Pisa en Mama Mia en Bagno Balena in Torre del Lago. Ook in Toscane kun je een prima avond dansen. 
Vervoer
Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam kan je met één of twee keer overstappen in Pisa komen. In Toscane cruise je met klasse op een Vespa. Maar een veiligere en snellere optie is een auto.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
Nicolette is in het Italiaanse Toscane. Na een bezoek aan de beroemde toren van Pisa reist ze door naar het schilderachtige Lucca De volgende dag stapt ze in de trein naar de kust en bezoekt ze een groot feest.
toscane.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.