Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Beluister duizenden wereldwijde radiostations via deze site

01-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3175 keer bekeken
  •  
Radio1

© Estonianmama / Shutterstock.com

Snak jij net als wij naar dat echte reisgevoel en die wereldlijke sfeer? Zoek niet verder. De handige tool Radio Garden neemt je mee op een auditieve reis rond de wereld. 
Je zit al bijna drie weken in quarantaine, je bent je eigen Spotify-lijsten meer dan zat en je kan geen podcast meer horen. Voor de afwisseling zet je de radio aan, ook daar ontkom je echter niet aan nieuws over het coronavirus. Maar wat als de radio-dj’s melodisch brabbelen in een vreemde taal die je toch niet verstaat? En laten ze dan ook nog eens muziek draaien waarvan je spontaan zin krijgt in een piña colada.
Interactieve kaart
Radio Garden maakt het mogelijk. En nee, geen eindeloos gedraai aan knoppen om de juiste frequentie te zoeken. Met behulp van een handige interactieve kaart maak jij met één swipe en klik een auditieve reis rond de wereld langs meer dan 25.000 radiozenders. Of je nou de site of de app gebruikt, het reisgevoel werd nog nooit zo makkelijk in huis gehaald.
360 graden in de rondte
Begin je reis dichtbij en stem af op de Berlijnse techno-scene. Skip daarna van een piratenzender in Rusland die alleen house uit de jaren 00 draait naar K-pop in Korea. Zing mee met countrymuziek op ’t truckerskanaal in de Verenigde Staten en eindig met tropische sferen in Midden-Amerika. Niets is te gek, geen zender te kleinschalig. Dus sluit die speaker aan, trommel je huisgenoten op voor een salsasessie in de woonkamer en herbeleef die vervlogen roadtrip. Om je alvast op weg te helpen tippen we de favoriete zenders van de redactie.
Rádio Africa Brasil
Dit radiostation uit Brazilië draait gek genoeg voornamelijk Afrikaanse muziek. Maar óf ze dat goed doen. Een heerlijke combinatie van zowel traditionele als eigentijdse nummers.
Tropicalísima
Voor iedereen die ook een afspeellijst heeft die onder ‘salsadip’ of soortgelijke naam gaat. Je vindt de zender in twee landen. In Mexico en in de Dominicaanse Republiek.
1LIVE
Als je ooit over de autobahn in Duitsland hebt geracet heb je ongetwijfeld wel eens het signaal van 1LIVE uit Keulen opgepikt. Met poplijsten en klassiekers voor elk wat wils, maar net even anders dan in Nederland.
Rinse FM
Eentje voor de yuppen. Dubstep, jungle, garage-, grime- en funky house. Begonnen als piratenzender, nu niet weg te denken uit de millennial-scene in Londen.
Triple J
Dit zender uit Sydney maakt er een sport van om zoveel mogelijk uitzendtijd te geven aan nieuwkomers en alternatieve muzikanten. Indie-liefhebbers, maak dus vooral even een pitstop in Australië.
Sensuelle Radio
Het eiland Réunion geeft nieuwe betekenis aan het woord zwoel. Dus mocht je in de stemming zijn, of willen komen…
Good Hope FM
R&B, pop, hip hop en dance met een Zuid-Afrikaanse twist.
Rockabilly Radio
Een Amerikaans radiostation dat zoveel eer doet aan zijn naam ga je nergens anders vinden.
M80
Alle melodramatische hits uit de jaren 70, 80 en 90. Maar dan aan elkaar gepraat door volstrekt onverstaanbaar Portugees geklets.
Love Radio FM
Je backpack-avontuur door Thailand herleven? Zoek dan vooral even naar Love Radio FM.  Lieflijke gesprekken in het Thai worden hier afgewisseld door internationale hits én Thaise nummers. 
Dringend op zoek naar nieuw luistermateriaal? Check dan ook ons Spotify-kanaal en favoriete reispodcasts
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.