3 op Reis

Madagaskar: hét flora en fauna paradijs

07-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
lemur madagaskar
Madagaskar barst van de flora en fauna. Ruim 80% van de diersoorten op het eiland ga je nergens anders op deze aardbol tegenkomen. Een roadtrip door deze Afrikaanse parel wil je daarom niet overslaan! Dus speciaal voor jou, serveren wij je deze toffe route:
Route : Antananarivo - Antsirabe - Ranomafana National Park - Isalo National Park - Anakao
Reisduur : 2 à 3 weken
Antananarivo
Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar. Tana is gebouwd op twaalf heuvels en hoort daarom in het rijtje ‘hoogste hoofdsteden ter wereld’ thuis. De stad wordt ook wel The City of Thousands genoemd. Tana is namelijk volgebouwd met duizenden gekleurde huizen. Een groot deel van de stad leeft in armoede, wat voor vele reizigers een reden is om Tana te ontwijken. Maar dat is zonde! Antananarivo biedt namelijk meer cultuur en historie dan je in eerste instantie zou denken. Struin vooral langs de koloniale gebouwen bij Haute-Ville (het oude centrum), waar je in markten, winkels en restaurants kan hoppen. Verder is het de moeite waard om het koninklijke Rova-paleis te bezoeken.

Antsirabe
Op zo’n vier uurtjes rijden van de hoofdstad Tana ligt Antsirabe. De hotspot van deze stad is het 80 meter diepe Tritriva meer, een ideale spot voor avontuurliefhebbers. De omgeving leent zich namelijk uitstekend voor mountainbike- en hiketochten.

tritriva
Ranomafana National Park
In dit tropische regenwoud in het zuidoosten van het eiland vind je een shitload een kleurrijke vogels, kameleons en lemuren (je weet wel: maki’s). Om precies te zijn, kun je hier 12 lemursoorten, 118 vogelsoorten en 62 reptielsoorten spotten. Dit nationale park is dan ook een van de hoogtepunten van het land. Regel vooral een lokale gids om het wildreservaat mee te ontdekken. Verwacht prachtige rijstvelden, warmwaterbronnen en watervallen. Mis je uiteindelijk een portie cultuur? Breng dan een bliksembezoek aan het dorp Fianar. 
ranomafana.jpg
Isalo National Park
Waar Ranomafana National Park zich kenmerkt door dichtbegroeide regenwouden, kenmerkt Isalo National Park zich door grillige rotsformaties, kliffen en ravijnen. Bij het ritje naar dit park zie je ontelbaar veel landschappen. Alsof je vijf verschillende landen passeert… Verwacht dus gestoord mooie uitzichten! Breng vooral een nacht in het park door. Je zult merken dat je het park dan geheel voor jezelf hebt! Maar laat je slangenfobie vooral thuis. Verder hoort de Avenue of the Baobab op je to-do-lijst: een iconische groep Madagassische bomen.
Tip: om vanuit Isalo National Park in Anakao te komen, raden we aan per boot te reizen. Vanaf de kustplaats Saint-Augustin bereik je Anakao namelijk sneller dan per auto.
madagaskar.jpg
Anakao
Verwacht metershoge witte duinen, heerlijke zandstranden en een extreem divers koraalrif. Deze kustplaats is een perfecte spot om te relaxen van een avontuurlijke trip door het land. Bij een bezoek aan Anakao wil je vooral kennismaken met de overweldigende onderwaterwereld. Bezoek daarvoor het eiland Nosy Ve. Nabij dit eiland ligt namelijk het derde grootste koraalrif ter wereld, waar je unieke vissen en prachtig koraal kunt bewonderen. Naast Nosy Ve, kun je als duiker of snorkelaar ook je hart ophalen bij Nosy Santrana. Nosy Santrana biedt namelijk fantastische duikplekken, met gewelven, tunnels en grotten.
Samengevat, ziet deze route er zó uit:
 • Van Antananarivo naar Antsirabe:
  170 km, 3 uur en 30 minuten
 • Van Antsirabe naar Ranomafana National Park:
  230 km, 4 uur en 40 minuten
 • Van Ranomafana National Park naar Isalo National Park:
  400 km, 7 uur
 • Van Isalo National Park naar Anakao:
  220 km, 5 uur (inclusief boottocht)
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.