Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ranomafana

Wil je de meest unieke dieren ter wereld spotten? Dan is Madagaskar hét eiland voor jou. Dit grote eiland ligt zo ver van de rest van Afrika. Dat dieren en planten daar ongestoord konden evolueren. Zo zijn veel bijzondere diersoorten ontstaan. Spot de maki apen, felgekleurde kameleons en natuurlijk de schattige lemuren. Madagaskar is een uniek paradijs voor iedereen. En zeker voor de natuur- en dierenfans.
Het Afrikaanse eiland kent verschillende nationale parken. Maar het Ranomafana National Park is echt het hoogtepunt. Dit tropische regenwoud in het zuidoosten. Is het huis van veel vogels, kameleons en unieke lemuren. Check ook de warmwaterbron en de super chille waterval.
Wil je ook wat cultuur? Rij dan naar het dorpje Fianar. Samen met een lokale gids ontdek je de omgeving het best. Wandel langs rijstvelden. En zie het dagelijks leven van de Madagassiers. In het dorpje Ambalavao is de grootste zebumarkt van het land. Iedere woensdag en donderdag worden hier de bult-runderen verkocht. Vet grappig om mee te maken.
Eten
Het meest populaire alcoholische drankje is Three Horses Beer. Ook heeft Madagaskar een eigen wijnstreek. En rum (toaka gasy) is goedkoop en overal te krijgen. In het Lemur Forest Camp proef je lekker (sterke) home made ananas rum. Vraag dit vooral aan de eigenaar Daniel. Die verder ook superlekker kan koken.
Restaurants zijn er eigenlijk maar amper. Eet thuis bij een local of bij je hotel of overnachtingskamp. Zijn er stalletjes langs de weg? Haal dan zeker wat stokbrood en kaas. Lekkere lunch to go! Maar wil je typische Madagassisch eten? Ga dan naar de hotely’s. In deze kleine en halfopen restaurantjes eet je super lokaal. Op een krijtbord staat het menu. Handige woorden om daarbij te kennen: ‘tsy misy hena’, betekent ‘zonder vlees’. Vary is rijst, Hen’oby is beef, hen’akoha is kip, en hazan-drano is vis. En natuurlijk eet smakelijk: Mazotoa Homona!
In het heuvelachtige stadje Fianarantsoa vind je meer hotels met goede restaurants. Zoals Le Relais de la Reine, het Panda Restaurant en Le Jardin du Roy. Een wat duurder restaurant is Tsara Guest House Restaurant. 
Vervoer
Madagaskar en wegen. Wat zullen we erover zeggen? De weg is soms weg. Maar uiteindelijk kom je wel bij je bestemming. Heuvels, hobbels en gaten in de weg. Maar de RN7 is nog wel enigszins te doen. De weg loopt vanaf de hoofdstad Tana. Naar het zuiden. En komt uiteindelijk uit bij de westkust. Autorijden op Madagaskar is een uitdaging. Maar wel echt leuk. Je komt op de meest mooie plekken. En je kan uitstappen waar je maar wil. Tip: maak een flexibel reisschema. Dan kun je letterlijk genieten, van alles dat op je pad komt.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Ja
Taal: Plateaumalagasi
ranomafana.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.