Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Isalo National Park

Ben je in het zuiden van Madagaskar? Bezoek dan zeker het Isalo National Park. Deze parel wil je echt niet overslaan. Want de natuur is er echt geweldig. En de dieren fantastisch. Schattig en super nieuwsgierig. De groepen maki’s springen om je heen als je wandelt door de jungle. Loop verder en je komt bij enorme rotsen. Heel vet en het uitzicht is gestoord mooi.
Overnachten in het park is top. Maar laat je slangenangst dan wel thuis. Want ze kruipen hier ’s nachts gewoon vrolijk rond. Wordt midden in de natuur wakker. En neem een frisse duik in een van de poeltjes bij de watervallen. Echt genieten. Van de rust en rauwheid. Er zijn amper andere toeristen. Dus heb je het hele park voor jezelf.
Rij je verder via de RN7? Dan kom je vanzelf langs het Baobab Tree Forest. Vernoemd naar de bekende en typisch Madagassische bomen. Ze zien er heel gek uit. Want het lijkt alsof de wortels de takken zijn. In dit park kun je wel perfect de Mouse Lemur spotten. Superklein, snel en met enorme ogen. Kom onderweg ook langs kleine dorpjes. De dorpjes zijn arm. Maar de mensen heel vrolijk. Ze geven je een warm welkom als je langs komt. Gegarandeerd een mooie ervaring!
Eten
Rijst, met vis of kip. Dat eten ze vooral op Madagaskar. Met veel kruiden en pinda’s. Vet lekker! Wil je nou echt iets aparts proberen tijdens je trip? Dat kan. Maar stop niet zomaar een stukje gans in je mond. Of schildpad. Het is namelijk fady (verboden of taboe) om sommige dieren te eten. Ook maki’s kun je beter laten staan. Kleine kans dat je dit sowieso al wilde gaan eten. Maar he, effe voor de zekerheid.
Op sommige plekken wordt het trouwens ook niet gewaardeerd als je varken eet. En bij een paar stammen kun je beter niet gaan zingen. Tijdens het eten dan. Dus ga jij zingen als je gedronken hebt? Laat die lokaal gestookte drank dan maar even staan. Oh ja en een grappig weetje: Bij sommige stammen is het ook fady om iemand direct een ei te geven. Je moet het ei dan eerst op de grond leggen. Zodat de ander ‘m kan pakken. Tja. Iedereen zo z’n gekke gewoonte.
Vervoer
Toeren door Madagaskar? Super vet! In de meeste parken kun je alleen wandelen. Vaak (verplicht) samen met een gids. Wel chill want dan verdwaal je sowieso niet. Parkeer je auto buiten het park en wandel de ongerepte waanzinnige natuur in. Verder is het op de hoofdweg, de RN7, prima rijden. Sommige stukjes zijn wel moeilijk bereikbaar. Vooral als je van de hoofdweg wil wijken. Dan kun je beter een 4x4 auto hebben. Want anders is de kans groot dat je vast komt te zitten in de onverharde weg. En dan kun je niet zo even de pechhulp bellen ;)
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Ja
Taal: Plateaumalagasi
isalo-national-park.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.