Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Anakao

Madagaskar heeft ‘n geweldig binnenland. Dat je bijna zou vergeten dat het een eiland is. Rij de RN7 af en komt uit bij de westkust. Iets meer richting het zuiden ligt Soalara. Daar ontmoet je de Vezo stam. Deze ‘mensen die vissen’, leven van de visserij. En hebben hun eigen tradities en rituelen. Zo geloven ze in de goddelijke krachten van de zee. En gaan ze niet naar een dokter maar naar een Trumba. Die hun dan probeert te genezen met verschillende rituelen.
Wil je een andere leuke kustplaats bezoeken? Ga dan naar Anakao. Als je over land reist ben je zo’n 12 uur lang aan het rijden. Niet echt ideaal. Gelukkig vaart er ook een boot. Die brengt je in minder dan een uur naar dit prachtige strand. Huur een quad en scheur langs de zee. Over het strand en door de duinen. En kom langs verborgen dorpjes die je met de auto niet kunt bezoeken.
In Anakao is verder niet heel veel te beleven. Maar… In de zee wel! Ga met een local de zee op en ontdek de fantastische onderwaterwereld. Dit gedeelte van Madagaskar is perfect om te snorkelen. Rondom Nosy Ve ligt het het Rolaria Reef System. Daar spot je unieke vissen en prachtig koraal. Het is het derde grootste koraalrif van de wereld. En ook surfen is vet leuk om hier aan de kust te doen!
Eten
Aan de kust van Madagaskar eet je natuurlijk sowieso een ding: vis. De locals zijn de hele dag bezig om verse vis te vangen. Proef de locale specialiteiten. En bestel ook zeker ergens de krab, supervers en lekker! De meeste vis wordt verkocht aan de restaurants en hotels. Bijvoorbeeld aan Peter Pan Auberge. Dit is een bijzondere plek om te slapen maar ook om te eten. En verlang je terug naar een Europese pizza of pasta? Dan zit je hier ook goed.
Vervoer
Rij je de RN7 af dan kom je vanzelf aan de westkust van Madagaskar. Rij vanaf Isalo National Park richting Tulear. En vanaf daar over een onverharde weg naar Sarondrano. Daar kun je de boot nemen naar Anakao. In St. Augustin kun je een bootje fixen. Anakoa is echt een perfecte om te chillen. Zon, zee en strand. Meer heb je soms niet nodig toch?
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Ja
Taal: Plateaumalagasi
anakao

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.