Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deel 3: De alternatieve spots in Zuidoost-Azië die het massatoerisme vóór zijn

16-11-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Port Barton
De bekendste trekpleisters van een vakantieland verliezen al gauw een beetje hun charme door de grote hordes toeristen. Natúúrlijk hoef je de bekendste trekpleisters niet te skippen, maar Zuidoost-Azië heeft zó veel meer te bieden! Daarom delen wij het geheim van negen Zuidoost-Aziatische landen. Met in dit laatste deel: Myanmar, Singapore en de Filippijnen  
Populaire hotspot in Myanmar:  Shwesandaw Pagoda
Deze boeddhistische tempel in Bagan werd duizend jaar geleden gebouwd en is vooral om één bepaalde reden behoorlijk in trek bij toeristen: de uitzichten vanaf hier zijn fantastisch. Massaal beklimmen hordes mensen de treden van deze pyramide-achtige toren om de zonsopgang te zien. ’s Ochtends is het dan ook vechten voor je plek om een zonnestraaltje mee te pikken. Daarnaast zijn de tempels in Bagan fragiel en kwetsbaar. Dat komt deels doordat het gebied te kampen heeft met aardbevingen die de eeuwenoude tempels kunnen aantasten. En honderden toeristen die dagelijks de Shwesandaw Pagoda beklimmen, draagt natuurlijk ook niet echt bij aan de houdbaarheid van dit monument. Dus als je in Myanmar in het populaire Bagan belandt, probeer dan vooral de Shwesandaw Pagoda te ontwijken.
Alternatieve optie Myanmar: Ta Wet Hpaya
Hoe kun je tóch genieten van het prachtige uitzicht? Ga dan meer naar het zuiden of zuidoosten van Bagan. Hier zijn een aantal tempels die een stúk rustiger zijn. De Ta Wet Hpaya is een goed voorbeeld. Deze tempel ligt niet aan de hoofdweg, dus ook iets moeilijker te vinden. (Je moet er wat voor over hebben!). Hier eenmaal aangekomen, is de kans groot dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt. Nóg een reden waarom de uitzichten zo populair zijn: de horizon vult zich hier dagelijks met tientallen gekleurde luchtballonnen. Prachtig om te zien en dat kan ook gewoon vanaf de Ta Wet Hpaya! Daarnaast liggen in Bagan ruim tweeduizend soortgelijke architectonische kunstwerken. Durf daarom ook eens je reisgids in het hotel te laten liggen en ga zelf op avontuur! Wie weet ontdek je nog een paar van dit soort alternatieve pareltjes...  
Ta Wet Hpaya
Populaire hotspot in de Filippijnen: El Nido  
Het mega geliefde El Nido ligt op eiland Palawan. Het beeldschone strand is super in trek onder toeristen en dat is ook niet gek. De rotsachtige landschappen rondom het water en de wonderschone koraalriffen zijn een plezier voor het oog. Er is alleen één grote ‘maar’. Dankzij de toenemende populariteit gaat het snel achteruit met de prachtige omgeving. Want meer toeristen, betekent meer vervuiling. Denk aan drijvend afval op het water en een toename van uitstoot van motorboten. Het water zal hier in de toekomst waarschijnlijk niet meer zo helder zijn als het ooit is geweest en langzaam maar zeker sterft ook het koraal. En daar wordt niemand blij van. 
El Nido
Alternatieve bestemming Filippijnen: Port Barton
Ga in plaats van het drukke El Nido naar Port Barton. Dit is een vissersdorpje waar vaak overheen wordt gekeken door toeristen. Terwijl het gewoon op de weg ligt naar El Nido! Bij Port Barton heb je ook een ongerepte natuur en prachtige stranden. Maar dan zónder al die massa’s mensen. Ondanks de rust en vrede die dit dorp uitstraalt, zal je je niet vervelen. Vanaf hier kun je namelijk tours boeken die je meenemen naar andere omliggende eilandjes. Of ga snorkelen! Wil je nu zelf bijdragen aan een schone zee en een gezond koraalrif tijdens het zwemmen? Let dan goed op welke zonnebrand je gebruikt. Lees  hier  wat je precies kunt doen! 
Port Barton
Populaire hotspot in Singapore: Marina Bay Sands
Voor luxepaardjes is Marina Bay Sands een heerlijke plek om te vertoeven. Je kunt met geld smijten in het shoppingscentrum, gokken in casino’s of genieten van het uitzicht in het wereldberoemde infinity pool. Dit enorme centrum werd ontwikkeld door Las Vegas Sands Corporation, een bedrijfdat ook luxueuze resorts in Las Vegas bouwde. Dan weet je wel ongeveer wat je hier kan verwachten. Ondanks dat het uitzicht vanuit het zwembad op de bucketlist van veel toeristen staat, is dit ontzéttend duur. En dan heb je nog niet eens een drankje...
Marina Bay Sands
Alternatieve optie: Pinnacle@Duxton 
Op zoek naar goedkoop alternatief voor een fenomenaal uitzicht? Ga dan naar Pinnacle@Duxton. Deze enorme flat heeft ruim vijftig verdiepingen en is goedkoop om te betreden. Bijzonder aan dit gebouw zijn de twee bruggen op de 26 en 50 verdieping. Hier lopen namelijk de twee langste sky gardens (hemeltuinen) ter wereld. Vanaf deze bruggen heb je dus ook een geweldig uitzicht over de stad, zónder prijskaartje. En inclusief prachtige hemeltuin! 
Pinnacle@Duxton
Benieuwd naar andere originele spots in Zuidoost-Azië? Bekijk ook Deel 1 en Deel 2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.