Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Myanmar

Zonder twijfel de meest bijzondere bestemming uit het zesde seizoen is Myanmar. Na tientallen jaren afgesloten te zijn geweest van en geboycot door de buitenwereld ging Myanmar een paar jaar geleden eindelijk open. En alhoewel er nog steeds mensenrechten worden geschonden is in het land zeker vooruitgang te bespeuren. Zo mag oppositieleidster Aung San Suu Kyi na jarenlang huisarrest eindelijk weer de straat op. Wil je meer weten over de  politieke situatie in het land ?

Bezoeken dus dat Myanmar. Vooral zo snel mogelijk want nu is het land nog niet erg toeristisch. Het hele land staat vol met Boeddhistische tempels, maar vooral in Bagan vind je deze in overvloed. In een gebied zo groot als de stad Utrecht staan zo'n 4000 tempels en pagodes. De beste manier om dit te bekijken is met een  ballonvlucht  over dit geweldige gebied.

Er zijn ook een paar zeer bijzondere steden in Myanmar zoals Mandalay en de oude hoofdstad Yangon. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je dit land bezoekt dan zijn er wel een paar dingetjes om rekening mee te houden. Zo is hier nog geen mobiel netwerk dus bellen zit er niet in. Wel hebben veel hotels (traag) wifi. Lekker whats'appen met het thuisfront. Skypen lukt al vaak niet. Het grootste puntje is echter geld. In Myanmar zijn maar een paar pinautomaten, maar daar kan je niet met een buitenlandse pas terecht. Je kan bij de grens wel wisselen, maar dat kan alleen met smetteloze gloednieuwe Dollars. Een reis naar Myanmar vergt dus enige voorbereiding. Zoek je iemand die alle ins en outs weet, én verantwoord je reis samenstelt, waarbij zoveel mogelijk terugstroomt naar de mensen die het écht nodig hebben? Klik dan hier

Eten
Buitenlands eten is hier nog niet echt doorgedrongen dus je zal het moeten doen met de vele lokale lekkernijen. Gefrituurde kakkerlakken, levende maden en nog wel een paar van deze (voor ons) onsmakelijkheden staan hier gewoon op het menu. Maar wij geven zoals altijd vooral ook tips over de beste restaurants. Niet over wat je daar moet bestellen, dat is lekker aan jou.
Het beste restaurant van Yangon is toch wel  Le Planteur . Hier wijken ze iets meer af van de Birmese keuken en is het allemaal iets moderner. Echt zeker aan te raden. Wil je wel echt Birmees eten? Dan moet je echt bij  Feel Myanmar Food  zijn. Een typische toko van hele goede kwaliteit. Nog een heel fijn restaurant, en dan vooral ook door de locatie is  Shwe Sa Bwe . Heel goed eten in een nog fijnere setting.

Het uitgaansleven in Myanmar is nog niet heel uitgebreid, maar daar kom je ook niet voor. Er zijn genoeg barretjes en cafeetjes waar je een drankje kan doen. Maar als je een bruisende clubscene zoekt dan zit je hier wel verkeerd! 
Vervoer
Vliegen naar Yangon is niet echt goedkoop. Een retourtje Amsterdam - Yangon kost je zo'n €1000,-. En dat is dan met een overstap erbij. Reken dan ook maar op een flinke reistijd. Zo'n 20u is zeker niet gek.
Goed om te weten
Beste reistijd: Oktober t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Kyat
Taal: Birmaans
myanmar.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.