Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Okinawa

Okinawa is een Japans eiland in de Oost-Chinese zee. Is het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden. En heeft als hoofdstad Naha. Dit eiland staat erom bekend dat de bewoners mega-oud worden. Pak je de bus naar ’t Noorden? Dan vindt je in het echte oude Okinawa ook de alleroudste bewoners. Het is daar zo relaxt. Wie weet pik je zelf ook wel een jaartje extra mee! 
Wat tijdens een vakantie naar Okinawa niet in de planning mag ontbreken? De stranden. Die zijn namelijk adembenemend mooi. Ga bijvoorbeeld lekker chillen op een van de mooiste stranden: Moon Beach. En Okuma Beach mag je ook zeker niet overslaan. Voor snorkelen of duiken kan je ’t beste Manza Beach checken.
Voor een iets serieuzer uitstapje ga je naar ’t Peace Memorial Park. In dit vredespark worden de ongeveer 300.000 omgekomen soldaten en burgers herdacht. Zij sneuvelden tijdens de 82 dagen durende slag om Okinawa in 1945. Super indrukwekkend… Daarna is ’t tijd voor iets luchtigers. Ga lekker zeilen bij Ishigaki Island. Souvenirtjes inslaan in Kokusai Dori. Of pak de bus naar de prachtige Japanse tuinen van Shikinaen.
Eten
Voor allerlei lekkernijen check je de Nakishi foodmarket. Daar vind je bijvoorbeeld Irabu, gerookte zeeslang. Daar maken ze soep van voor feestjes. Hmmm! Ga je voor de vitamientjes? Dan is de Ogimi Shiquasa vrucht een aanrader. Neem gelijk een voorraadje mee. Want er wordt gezegd dat deze vrucht de reden is dat Okinawanen zo lang leven. Tooop!
Hét gerecht op Okinawa is champuru. Wat mix betekent. Een mix van gerechten én culturen. En Goya is een lokale groente. Een soort kruising tussen komkommer en een onrijpe meloen. Umi budo wordt er ook veel gegeten. Dat is een zee druif en wordt ook wel de groene kaviaar genoemd. Wat je ook echt moet proberen in Okinawa: de Taco Pizza. We kunnen niet uitleggen hoe lekker die is. Dus je moet ‘m echt zelf proberen bij Ukishima Garden restaurant.
Ben je benieuwd waar de hotspots van ’t uitgaansleven zitten? Boek dan een partybus voor een avond. Dat kost niet veel. Is inclusief drank(!). En dan weet je gelijk waar je de volgende avond moet zijn!
Vervoer
Als je naar Okinawa vliegt kan je kiezen voor 1 of meerdere overstappunten. De prijs die je betaald is daarvan afhankelijk. En reken zeker wel op 24 uur reistijd tot je hotel. Als je dan eindelijk aankomt op Naha airport. Pak dan de monorail naar je hotel. Of je pakt de bus. Een taxi kan natuurlijk ook!
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
okinawa.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.