Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De Canarische Eilanden bieden gratis coronaverzekering

12-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
647 keer bekeken
  •  
Canarische Eilanden

© Paolo Tralli / Shutterstock.com

Bang om op reis voor onaangename verrassingen te komen te staan? Reizigers naar de Canarische Eilanden hoeven zich hier voorlopig geen zorgen over te maken. Wanneer een bezoek aan de eilanden in de komende twaalf maanden niet loopt zoals gepland, worden alle onverwachte kosten vergoed. 
Verzekering
De regeling betreft alle onkosten die gemaakt worden indien tijdens je reis of vakantie corona oploopt. Denk aan medische- en repatriëringskosten, maar ook aan die van een verlengd verblijf vanwege verplichte quarantaine. De verzekering dekt zowel reizigers vanaf het Spaanse vasteland als internationale reizigers en geldt voor alle acht Canarische Eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma, La Graciosa en El Hierro. Uiteraard is er ook een strenge voorwaarde aan de regeling verbonden: iedereen die zich voor aankomst al bewust was van het feit dat hij of zij corona heeft wordt hiervan uitgesloten.
Redmiddel
Het initiatief berust op een overeenkomst tussen de Canary Islands’ Department of Tourism en een multinationale verzekeringsmaatschappij. Deze werd gesloten in de hoop de toeristische sector van de eilanden uit het slop te trekken. Op de eilanden worden momenteel relatief weinig besmettingen geconstateerd. Ook worden er op grote schaal maatregelen genomen om toeristische bestemmingen veilig en coronaproof te maken. Desalniettemin loopt het nog niet storm op de archipel. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat inwoners van het Verenigd Koninkrijk, die normaal gesproken dertig procent van de jaarlijkse toeristengolf bezetten, nu bij thuiskomst in verplichte quarantaine moeten. Ook Frankrijk en Duitsland raden een bezoek aan Spanje af. Een bittere pil voor de Canarische Eilanden, waar toerisme goed is voor maar liefst 35 procent van het bruto binnenlands product.
Leeg strand Tenerife

© RossHelen / Shutterstock.com

Ben jij van plan een reis te maken in tijden van corona? We beantwoorden je belangrijkste vragen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.