Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tenerife

Met ongeveer drie tot vier miljoen bezoekers per jaar is Tenerife een van de belangrijkste reisbestemmingen binnen Europa . Niet gek, want het gehele jaar door is het eiland interessant als zonbestemming. Het gros van de mensen komt dan ook vrijwel enkel naar Tenerife om dagenlang te genieten van de brandende zon en de uitgestrekte stranden. Maar het Canarische eiland biedt ook genoeg activiteiten voor de avontuurlijke reiziger.
Hike bijvoorbeeld door het ruige, indrukwekkende Mazico de Anaga-gebergte in het noordoosten van Tenerife. Laat je hier verrassen door de ravijnen die diep in deze keten snijden. De vele bergen die boven de duizend meter uitsteken, laten het Anaga-gebergte nog wilder lijken dan het al is. De hoogste berg is de Taborno met een hoogte van 1024 meter boven de zeespiegel. De bergrug valt aan beide zijden steil naar beneden. Aan het einde van een hiketocht door het Anaga-gebergte kom je aan op een verlaten zwart strand met helder water. De zwarte kleur zand is opvallend, want de meeste stranden op Tenerife hebben een lichte zandkleur. De meeste populaire stranden zijn namelijk met de hand aangelegd.
Een andere bezienswaardigheid is de stad Garachico: een plek met kleinschalig toerisme en een authentiek karakter. In de achttiende eeuw is de stad verwoest door een vulkaanuitbarsting, maar veel van de oude gebouwen zijn gerestaureerd. Het voordeel van deze uitbarsting? De lava creëerde kleine natuurlijke poeltjes en plassen waar je in kan baden en zwemmen.
Naast de zonovergoten stranden vormen vulkanen het bepalende beeld van Tenerife. Het grootste vulkanische kanaal van de Europese Unie bevindt zich hier zelfs, de Cueva del Viento. De grot is gevormd door een lavastroom en wordt daarom ook wel een  lavatube genoemd. De grot bestaat uit een labyrint van ondergrondse gangen met hier en daar indrukwekkende stalactieten. Volgens wetenschappers is de grot met zijn lengte van achttien kilometer een van de grootste ter wereld.
Eten
Bezoek de overdekte Mercado Municipal voor vers fruit, vlees, vis, kruiden en zoetigheid. En probeer hier vooral een barraquito : een lokale drank die bestaat uit Licor 43, kaneel, melk, koffie en citroen. De markt is dagelijks open van 07.00 tot 14.00 uur.
Bij een bezoek aan Garachico wil je zeker weten lunchen bij Tasca Los Pinos. Dit restaurant is gevestigd in een oud huis met witgeschilderde muren. De kaart is typisch Canarisch. Verwacht dus veel vis en mediterrane gerechten. Een lokalere smaak ga je niet vinden.
Sluit de dag in Garachico vooral af met een diner bij restaurant Ardeola. Daar zit een schitterend uitzicht op zee bij inbegrepen. Je vindt het restaurant op de boulevard. Verwacht niet te veel van het interieur, maar geniet vooral van het heerlijke eten.
Vervoer
Tenerife beschikt over twee vliegvelden. Het zuidelijke vliegveld is vooral voor strandfanaten een goede keus. Avontuurlijke reizigers die het Anaga-gebergte willen beklimmen, kunnen beter vliegen op het noordelijke vliegveld. Eenmaal op het eiland aangekomen, kan je Tenerife verkennen via de bus, de taxi of een huurauto. We adviseren om vooral met de bus te reizen, want de bussen op Tenerife bereiken vrijwel alle locaties op het eiland. Maar een huurauto maakt je flexibeler en is een goede optie voor de avontuurlijke reiziger die onbekendere plekken wilt ontdekken. Taxi’s zijn helaas relatief duur.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans

Maurice is op het Canarische eiland Tenerife, waar hij zowel boven- als ondergronds een indrukwekkende wandeling maakt.
tenerife canarische eilanden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.