Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Gran Canaria

Normaal gesproken zouden we niet snel naar Gran Canaria gaan voor 3 op Reis. Het eiland van de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan is immers al ruimschoots ontdekt door miljoenen reizigers. De meeste daarvan vertoeven graag op de zandstranden in het zuidelijke deel van het eiland. Maar weten zij ook dat Gran Canaria nog veel meer gevarieerde landschappen te bieden heeft?
Namelijk: een vulkanische krater, diepe ravijnen, hoge bergen en prachtige uitzichtpunten. De gemiddelde hiker kan er z'n hart ophalen. Rust even uit in de pittoreske bergdorpjes en leer tegelijkertijd meer over de historie van het eiland. Langs de rotswanden van de Barranco de Guayadeque ligt bijvoorbeeld het dorpje Cuevas Bermejas. De inwoners van dit dorp wonen nog in authentieke grotwoningen die door de oorspronkelijke bewoners zijn uitgehakt. Indrukwekkend om te zien! 
Puerto de Mogán: ooit een lieflijk visserdorpje, nu overspoeld door reizigers. Desondanks heeft de kustplaats zijn charme weten te behouden en is het nog steeds een van de mooiste steden van Gran Canaria.  
De hoofdstad van Gran Canaria (en eigenlijk van alle Canarische Eilanden) is Las Palmas de Gran Canaria. In de wijk Triana vind je drukke winkelstraten en in Muello Deportivo drink je een drankje terwijl je uitkijkt over de jachthaven. Ciudad Jardín is het groene hart van Las Palmas. In Parque Doramas vind je een oase van rust middenin het centrum. 
Eten
Kom tot rust in restaurant La Terraza de Thomas middenin stadspark Parque Doramas in Las Palmas. Verder is er in Las Palmas genoeg paella te bestellen, maak je geen zorgen. Heerlijke Spaanse delicatessen en een terras met zeezicht vind je bij La Quilla Taberna Marinera.
Lokale inwoners eten graag bij Allende Triana; reserveren kan hier dus geen kwaad. Ook het Frans-Spaanse restaurant O Soleil springt erbovenuit met hun enigszins chique, mediterraanse hapjes. Carnivoren gaan naar Camino al Jamonal, een slagerij en restaurant in één, met verschillende soort Spaanse ham als specialiteit. 
Als je de authentieke grotwoningen wil zien in Cuevas Bermejas, waarom zou je dan ook niet in zo'n grotwoning eten? Dat kan in restaurant Tagoror. 
Vervoer
Rechtstreeks naar Gran Canaria vliegen kan, maar pakt vaak wel duurder uit. Een goedkopere optie is om een vlucht te boeken met overstap, waarschijnlijk vindt deze dan plaats in Madrid. Als je zin hebt in een vaartocht kan je ook de veerboot nemen vanaf de Spaanse havenstad Cadíz. Die is wel zo'n veertig uur onderweg.
Op het eiland zelf kan je een auto huren, maar een iets duurzamere optie is de bus. Er is namelijk een hele goede busverbinding tussen de verschillende steden en dorpen op Gran Canaria. Verder rijden er genoeg taxi's op het eiland, dus dat is ook altijd een optie. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
shutterstock_491279941

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.