Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

La Gomera

La Gomera is een van de Canarische Eilanden en ligt naast Tenerife in de Atlantische Oceaan. Op dit rustigere eiland vind je overweldigende natuur en prachtige uitzichten. Ook interessant: de inwoners spreken een bijzondere eigen taal, die nergens anders ter wereld voorkomt.
Het eiland staat vooral bekend om zijn prachtige natuur en als reiziger wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Geloof ons: daar ga je het druk mee krijgen. Witte zandstranden vind je hier niet, maar je kan hier wél andere bijzondere stranden zien. Denk bijvoorbeeld aan zwart zand, lavastenen of kiezels. De natuur op het eiland is ruig en puur. 
Vanaf La Gomera vertrekken boottochten om dolfijnen en walvissen te spotten. Er gaat altijd een zeebioloog mee zodat het een leerzame trip is. Het binnenland van het eiland wil je echter niet overslaan. De laurierbomen geven het eiland hier een diepgroene kleur en komen nog maar op weinig plekken ter wereld voor. De beste manier om deze bossen te ontdekken is lopend of met een mountainbiken. 
De hoofdstad van het eiland is San Sebastian. Veel reizigers gebruiken deze stad als doorgangsstation, maar de stad is een langer bezoek zeker waard. Zo vind je er een kerk waar vroeger zeelui gingen bidden voor ze op ontdekkingsreis gingen, de Iglesia de la Asución. De Torre del Conde mag je ook niet overslaan als je hier bent. Dit is een van de weinige historische gebouwen die nog in originele staat zijn overgebleven.
Eten
Op La Gomera kan je natuurlijk tapas eten. Maar dit eiland staat bekend om andere specialiteiten zoals almogrote oftewel kaaspaté. Sauzen maken ze ook als de beste en worden hier mojo’s genoemd. Ze zijn er zo trots op dat er vaak meerdere mojo's bij één gerecht wordt geserveerd. Visliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres. Ben je een zoetekauw en houd je wel van uitproberen? Bestel dan een frangollo , een inheems dessert van melk, specerijen en noten.
De beste restaurants om alle Gomeriaanse lekkernijen te proeven zijn La Casa Creativa, La Cuevita en Marqués de Oristano. Ben je toe aan wat anders? Je kan ook Thais eten in El Baifo.Bij La Islita kan je je honger stillen met pasta’s en pizza’s.
De inwoners van La Gomera maken een speciaal soort honing van palmen. Die zie je verschijnen in veel desserts, maar ook in cocktails en andere drankjes. Bestel bijvoorbeeld gomerón als je een lekker slaapmutsje wilt. Na of voor de maaltijd bestel je een mistela : witte wijn, kruiden en gekarameliseerde suiker.
Geniet van het uitzicht, de zon en een drankje in Bar Cacatua of Tambara Café. Heftig uitgaan kan niet echt op La Gomera, maar daarvoor kan je naar Tenerife. 
Vervoer
De beste, mooiste en makkelijkste manier om rond te reizen op La Gomera is met de auto. Je kan er eentje huren op het eiland. Heb je geen rijbewijs? Geen ramp, er rijden namelijk wel gewoon bussen.
La Gomera bereik je via Tenerife. Hier vandaan neem je de ferry en met drie kwartier sta je op La Gomera. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
Sebastiaan bezoekt het onbekende Canarische Eiland La Gomera. Hier geen massatoerisme en overvolle stranden, maar overweldigende natuur en prachtige vergezichten. Ook neemt hij hier les in een bijzondere taal, die nergens anders ter wereld voorkomt!
la-gomera.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.