Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nog meer plee-plezier: bijzondere wc's van over de hele wereld #2

19-02-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
shutterstock_636817093
We hebben een grote boodschap voor je: onze ‘Bucketlist voor je billen’ is aangevuld. Deel twee van de pispotparty is hier.
Berlijn, Duitsland
Als je denkt: ‘Hey, dit theehuisje stinkt best wel naar pis’. Dan ben je waarschijnlijk in een Berlijns plaskruis. Zo luxe hebben wij ze in Nederland nog niet gezien. Eind 1800 zijn deze openbare toiletten geïnstalleerd. Door Berlijners worden ze liefkozend Café Achteck (Café Achthoek, want tja, het is een achthoek) genoemd. Hoewel er ooit meer dan honderd in Berlijn rondzwierven, zijn er door de jaren heen, onder andere door de oorlog, velen verloren gegaan. Blogger David van With Berlin Love telde er in 2016 nog maar dertien, die hij handig heeft gemarkeerd op deze kaart .
Berlin Pissoir
Als je weleens in Berlijn bent geweest en van hamburgers houdt ben je vast al weleens – onbewust – in een Berlijns ‘pissoir’ geweest. De beroemde burgertent Burgermeister huist namelijk in een voormalig (rechthoekig, dat wel) exemplaar. 
Casablanca, Marokko
We hebben geen idee of het eten lekker is, maar voor de wc alleen al zouden we graag even een kijkje nemen bij restaurant Le Cabestan Ocean View. Want de titel ‘ocean view’ hebben ze zeker verdiend als ze dat uitzicht zelfs doorvoeren tot in het kleinste kamertje. Alhoewel: hoort die pot een kwartslag gedraaid te staan? 
Seoul, Zuid-Korea
Op 236 meter hoogte een plasje plegen. Is toch leuk dat gezegd te kunnen hebben. Het toilet blijkt ook nog eens je toergids aangezien je tijdens je ontspanningsmomentje wat wetenswaardigheden kan lezen over rivier Hangang. Maar je hoeft echt niet alleen voor het toilet naar de Seoul Tower. In de televisietoren is van alles te beleven, waaronder een ronddraaiend restaurant, een museum, een kabelbaanritje naar de top en de ‘Locks of Love Trees’, waar je je liefde voor je partner kan vereeuwigen in de vorm van een hangslotje. 
Seoul Tower Andrew en Annemarie

© Foto: Andrew en Annemie via Flickr

De Zwitserse Alpen
De redactie heeft Helmut nog niet kunnen vinden. We zouden hem graag vertellen wat een mooie troon hij heeft.
Helmuts Throne
Languard Alp, Zwitserland
Giovanni Segantini’s optrekje was iets luxer dan die van Helmut. De overleden Oostenrijkse schilder woonde middenin de bergen, want als je dan toch voor je beroep de Alpen naschildert, kan je het maar beter goed doen. Zijn huis, dat nu bekend staat als de Segantini Hut, is nog te bezoeken. Maar stiekem zijn de buitentoiletten voor het huis al bijzonder genoeg!
Watamu, Kenia
Aangezien elke kamer van het yogaresort Watamu Treehouse er eigenlijk als een droom uitziet, kan de wc natuurlijk niet achterblijven.  
Huldefossen, Noorwegen
Slimme zet om een toilet naast een waterval neer te zetten, we kunnen ons zo voorstellen dat je er spontaan behoefte krijgt aan een toiletbezoek. Overigens hoef je niet per se naar deze specifieke af te reizen voor een fantastische wc-ervaring. Op veel plekken, bijvoorbeeld in de Alpen, kan je op het toilet met hartjesvormige ogen naar gebergtes kijken. Zing daar een liedje bij en het Sound of Music-gevoel is compleet.
Foto Esther Westerveld Huldefossen

© Foto: Esther Westerveld via Flickr.

De heilige vallei van Cuzco, Peru
Lezer Maike stuurde haar bijzondere toiletervaring in. Zij wilde haar privémomentje in een ‘Skylodge’ in Peru wel delen. Tja Maike, dat kunnen we moeilijk overtreffen. Jij bent misschien zelfs wel de winnaar van dit lijstje.
Peru Skylodge toiet
Heb jij op reis nou ook een fantastisch, mooi, bijzonder, gek of misschien juist wel gruwelijk toiletbezoek gehad? Vertel het ons! Mail je verhaal, het liefst mét foto, naar 3opreis@bnnvara.nl. Of laat een reactie achter onder dit bericht op Facebook.  
Heb je deel 1 van de bijzondere toiletten-serie gemist? Zonde! Klik nog snel even hier dan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.