Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De Alpenroute

Hou je van scheuren door prachtig landschap? Maak dan een roadtrip over de Duitse Alpenroute . Een van de oudste wegen door het land. Je rijdt van Berchtesgaden naar Lindau. Stop onderweg voor een echt Duits biertje. Eet lekkere Bradwurst en jodel de bergen af!
De toer begint in het kleine dorpje Berchtesgaden. Deze plek is vooral populair bij de sportieve natuurmensen. Maar ook ben je hier aan het juiste adres voor heerlijk eten. Drink een biertje bij Hofbräuhaus Berchtesgaden. Dé bierhal van het dorp sinds 1645. En eet de lokale klassiekers bij de Windbeutelbaron: roomsoesjes en pannenkoekensoep! Ook heb je hier fantastisch uitzicht over de omgeving.
Net buiten Berchtesgaden vind je het adelaarsnest. In dit oude vakantiehuis van Adolf Hitler is gelukkig niets meer van hem terug te vinden. Wel is het huis erg indrukwekkend en zeker een bezoekje waard. Pak weer de auto en rij langs de prachtige valleien. Stap uit bij de indrukwekkende Köningssee. Dit enorme meer ligt in het gelijknamige natuurgebied. Vaar met een bootje over het kristalheldere meer. Net een ansichtkaart. Maar dan echt!
Hartstikke leuk die alpen. Maar daar hoort wel iets bijzonders bij: jodelen. Breng een bezoek aan een echte Jodlermeister. En hoor met eigen oren hoe bijzonder het jodel-gezang klinkt in de bergen. Rij door naar Oberammergau. In dit dopje zijn de bekende muurschilderingen, de Luftmalerei. Ook vind je er een kerstmarkt waar ze handgemaakte kerstversieringen verkopen: Der Christkindlmarkt. Leuke souvenirtjes voor thuis!
Rij vervolgens naar de volgende bestemming: Kasteel Neuschwanstein. Geniet onderweg van het uitzicht. Wegen waarover je fantastisch kunt scheuren. Langs heuvels en bergen. Wil je nog ooit een echt indrukwekkend kasteel bezoeken? Ga dan naar dit reusachtige en vet mooie kasteel. Het is echt een sprookje. De koning van wie het ooit was had duidelijk grootheidswaanzin. Fijn voor de bezoeker! Ook kun je een bezoekje nemen aan de Marienbrucke. Deze brug geeft ongelofelijk mooi uitzicht op het kasteel.
Van al dat rond rijden krijg je… DORST! Stop dan bij de Simmerberger Braeustatt und Tafern. Bier brouwen is echt een Duitse traditie. En dat proef je!Bijna aan het einde van deze trip kun ook nog wat cultuur schuiven. Bij het Constance-meer is ’s werelds grootste openluchtopera op het water: Bregetz Festival. Ook al hou je niet van opera. De indrukwekkende setting is toch een bezoekje waard. Zeker tijdens de zonsondergang!
De roadtrip eindigt bij de aankomst in Lindau bij het Bodenmeer. Vlakbij de grens met Oostenrijk en Zwitserland. De route is een ware klassieke. En daarmee de perfecte plek voor een echte Duitse roadtrip! 
Vervoer
Vlieg naar München retour voor ongeveer 130 euro. Huur in stijl een echte Classic Roadster voor ongeveer 300 per dag. Weet wel dat een oude auto niet altijd meer in optimale conditie is. Maar dat heeft ook wel weer wat. Als je met je vrienden ergens langs de weg even wat moet sleutelen. Is dat toch niets voor jou? Dan kun je natuurlijk ook een modern modelletje gaan. Of al vanuit Nederland naar München vertrekken met je eigen auto. Binnen 9 uur ben je dan in de Duitse stad.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, juli, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
alpenroute.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.