Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Plee-plezier: bijzondere toiletten van over de hele wereld

26-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
567 keer bekeken
  •  
shutterstock_525788194
Mumin Papa Café, Tokyo, Japan
Tijdens deze plaspauze moet je er wel tegen kunnen dat er aardig wat ogen op je gericht zijn. Tientallen vissen kijken mee. Oh ja, én een schildpad.   
Voor Tate Britain, Londen, Engeland
We nemen onze woorden terug. Dat aquariumtoilet is appeltje-eitje voor je plasangst vergeleken met de volgende wc. Dit kunstwerk neemt een 'openbaar' toilet wel erg letterlijk. Van binnen lijkt het alsof iedereen op straat jouw privé-momentje kan observeren. Gelukkig is het glas van buiten een gespiegeld en zal die ene meneer die wel erg uitgebreid lijkt te loeren waarschijnlijk gewoon bezig zijn met zijn haar in plaats van met jou. De wc is een kunstwerk genaamd 'Don't miss a sec' bedacht door kunstenaar Monica Bonvicini. Nooit eerder was een grote boodschap doen zó cultureel geëngageerd. Helaas is het toilet na tientallen jaren trouwe dienst op het plein voor Tate Britain weggehaald. Hij staat nu op het plein voor museum MAXXI in Rome. 
Sketch, Londen, Engeland
Maar als je dan toch in Londen bent, kan het geen kwaad om dit toilet eens te proberen. Deze reuze ei-toiletten zien er verrassend genoeg futuristischer uit dan het klinkt. Extra leuk: tijdens de feestdagen krijgen ze hun beste pakkie aan.
sketch pod toilet london Foto Waldo Pepper
Sahara, Egypte
Door een kat zijn ogen is de Sahara misschien één groot toilet, maar voor de tweebenige onder ons (met een volle blaas na een ritje op een kameel) lijken deze wc's misschien wel een fata morgana.Ban Phoukhoun, Viangchan, Laos
Als de toiletbezoeker voor ons deze wc een half uur bezet houdt, zouden we niet eens boos kunnen worden. Begrijpelijk, met dit uitzicht.   
Krafla Power Station, IJsland
In de buurt van vulkaan Krafla stonden een groen toilet en een primitieve douche nogal plompverloren middenin het ijzige landschap. Wie van dit idee alleen al koude billen krijgt hoeft niet te schrikken, want de douche is aangesloten op een natuurlijke warmwaterbron. Helaas is het toilet weggehaald in 2017 en staat er nu een wasbak voor in de plaats om de douche te vergezellen. Officieel is er hier dus geen toiletpret meer te beleven, maar deze ongewone badkamer verdient toch ook wel een plekje op de erelijst. 
Sahara wc
sahara wc 2
sahara wc 3
Krafla ijsland
Kilimanjaro, Tanzania
Want een berg beklimmen met een volle blaas is ook weer zo wat. 

Heb jij op reis nou ook een fantastisch, mooi, bijzonder, gek of misschien juist wel gruwelijk toiletbezoek gehad? Vertel het ons! Mail je verhaal, het liefst mét foto, naar 3opreis@bnnvara.nl. Of laat een reactie achter onder dit bericht op Facebook. 

Niet zo'n fijn toiletbezoek gehad? Zó voorkom je voortaan reizigersdiarree. 
Kilimanjaro toilet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.