Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De best bekeken aflevering van het afgelopen seizoen

20-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
Thumb best bekeken aflevering
Het jaar vlóóg voorbij en het dertiende seizoen zit er alweer op. Een seizoen vol bijzondere bestemmingen en inspirerende verhalen. We zetten er een aantal nog een keer in het zonnetje: in de best bekeken aflevering van het afgelopen seizoen kwamen de volgende bestemmingen voorbij. 
Szczecin, Polen
Afgelopen jaar maakte Geraldine haar laatste reis voor 3 op Reis. En wat voor een. Per trein reisde ze dwars door Europa en stapte ze uit op de minder bekende bestemmingen. Een van de steden die ze bezocht in Polen is Szczecin. Deze stad heeft de schoonste lucht van heel het land. Opvallend, aangezien van de vijftig meest vervuilde steden in Europa meer dan de helft zich in Polen bevinden. 
In Szczecin is de lucht dus lekker schoon. Daarnaast is het er erg groen. De stad wordt gezien als de toegangspoort naar de natuur van de provincie West-Pommeren. Geraldine overnachtte middenin dit gebied, in een liefelijk traditioneel vissershuisje.
Best bekeken aflevering seizoen 13
Les Tailles, België
Nienke was dichtbij huis in de Belgische Ardennen, op slechts drie uur rijden vanaf Utrecht. Hier ontmoette ze doorgewinterde wildkampeerders Bas en Chiem, die haar meenamen naar een van de weinige plekken waar je nog mag wildkamperen in België: de zogeheten bivakzones. 
Les Tailles
Wat wildkamperen zo mooi maakt? Het back to basic-gaan, de rust, het testen van je kennis en je limieten en het ultieme gevoel van vrijheid. Iedereen kan het, maar wellicht is het niet voor iedereen weggelegd. Kamperen dichtbij huis deze zomer en geen zin in overvolle campings? Misschien zijn deze bivakzones of paalkampeerplekken, zoals ze in Nederland heten, dan wel je roeping.
Yangon, Myanmar
Maurice was in Yangon, de grootste stad van Myanmar. En op een wel heel bijzonder moment, namelijk tijdens het Birmees Nieuwjaar: Thingyan. Tijdens de jaarwisseling ‘reinigen’ de inwoners van Yangon zichzelf zodat ze schoon het nieuwe jaar ingaan. Een eeuwenoude traditie die in een modern jasje is gestoken. De stad gaat vier dagen lang helemaal op in de zogenoemde reiniging. Lees: het grootste watergevecht dat je ooit hebt meegemaakt.
Wekelijks meegenieten van exclusieve achter-de-schermen-verhalen en kans maken op souvenirs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.