Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Fantaseer jezelf op reis: de beste reispodcasts volgens de redactie

21-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
721 keer bekeken
  •  
Reispodcasts

© WineDonuts / Shutterstock.com

Een beetje reisliefhebber kan op een dag natuurlijk nooit genoeg inspiratie opdoen. Ook jij bent ongetwijfeld op zoek naar gave verhalen. Zeker nu we wegens het coronavirus het daadwerkelijke verkennen van de wereld even uit moeten stellen. Maar met deze toffe reispodcasts kom je de quarantaine wel door.

Zero To Travel Podcast
Doorgewinterde reiziger of backpack-amateur: het maakt niet uit hoeveel reiservaring je hebt opgedaan, deze podcast kan iedereen beluisteren. Presentator Jason Moore heeft in vijftien jaar tijd alle hoeken van de wereld verkend en gaat in zijn podcast het gesprek aan met avontuurlijke en ondernemende reizigers. Hoe start je bijvoorbeeld een bedrijf aan de andere kant van de planeet? Wat zijn de tofste banen in het buitenland? En hoe plan je het meest epische reisavontuur van je leven?

Wild Ideas Worth Living
Journalist Shelby Stanger kletst in haar podcast niet alleen met reizigers. Ook gaat ze onder andere het gesprek aan met sporters, wetenschappers en ondernemers die hun leven compleet omgooiden. Mensen die van de wildste ideeën realiteit maakten. Heb je een grote droom voor ogen? Wie weet geeft deze podcast je het laatste zetje. Stanger’s advies: leef wild en begin daar vandaag al mee.

The Skift Podcast

Wat zijn de reistrends van het moment? Wat valt er op aan de huidige reisindustrie? En hoe gaan we de strijd tegen overtoerisme aan? De Skift-sprekers zoomen uit en bekijken het onderwerp ‘reizen’ vanuit een groter perspectief. Vooral als je in de reisindustrie werkt is deze podcast een aanrader.


The Rough Guide to Everywhere
Als je regelmatig luistert naar The Rough Guide to Everywhere podcast ben je geneigd om de brave reisgidsen in de prullenbak te dumpen en regelrecht de wildernis in te duiken. In deze podcast gaat spreker Aimee White het gesprek aan met reisliefhebbers die de meest inspirerende verhalen op de plank hebben liggen. Maar ook serieuzere onderwerpen komen aan bod, zoals DNA-reizen en verantwoordelijke reisfotografie.

We Travel There with Lee Huffman
Wie de verborgen plekken van een stad ’t beste kent? Juist, de locals. Presentator Lee Huffman gaat in zijn podcast daarom in gesprek met lokale inwoners, die de geheime hoeken van reisbestemmingen op hun duimpje kennen. Ideaal luistermateriaal voor de reiziger die de massa’s liever ontwijkt.

Reisgenoten
In de Reisgenoten podcast van radiomaker Niels de Jager en reisjournalist Daisy Scholte draait het om avontuurlijke reizen, inspirerende bestemmingen en interessante reisverhalen. Erachter komen hoe je met duizend euro een schitterende reis door Japan kan maken? Weten wat je kan beleven in het alternatief van Bali, genaamd Oost-Timur? Of weten hoe je een voedselvergiftiging op reis het beste kan voorkomen? Dan heb je een goede reden om deze podcast te luisteren.

The Thoughtful Travel Podcast
Het gesprek aangaan met locals, verantwoordelijk (dieren)toerisme en het verband tussen sociale klassen, privileges en reizen… Voor de wildste reisavonturen en -bestemmingen moet je de Thoughtful Travel Podcast niet per se luisteren. Wél hoort deze podcastserie in je favorieten als je bewuster wilt nadenken over jouw rol als reiziger.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.