Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Laat audiotours je volgende wandel-, skate- of fietstocht bepalen

18-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
688 keer bekeken
  •  
audiotour artikel

© Merla / Shutterstock.com

Rutte zei ’t zelf al: “Een ommetje maken kan”. Daar luisteren wij Nederlanders natuurlijk maar al te graag naar. En omdat dezelfde wandeling gauw gaat vervelen, hoe mooi de omgeving in je buurt ook is, helpen deze routes met audiotours je graag op weg. 
Tijdens een wandeltocht door de stad of natuur kom je vaak plekken tegen die vragen oproepen. Wie heeft dit gemaakt? En wanneer? Wie woonde hier? Wat is de geschiedenis van deze plek? Welke bouwstijl is dit eigenlijk? Nu worden deze vragen voor je beantwoord, terwijl jij met je oortjes in op avontuur gaat. Audiotours zoals in musea, waar een opgenomen gids je rondleidt en kunstwerken van uitleg voorziet, bestaan nu namelijk ook voor de Nederlandse buitenlucht, architectuur en eetplekken.
Thematours
Elke week deze zomer worden er bij Het Ommetje op de website van de Volkskrant drie nieuwe wandel- of fietsroutes door heel Nederland online geplaatst. In Slotermeer, Naarden of Oud-Valkenburg vind je slechts een greep van de routes die momenteel te bewandelen zijn en al staan aangekondigd. Of je hier nou al je hele leven woont of alleen een weekend weg plant, je stuit gegarandeerd op onbekende aanzichten.
Aan de hand van een thema neemt Het Ommetje je mee op pad. Zo vind je een architectuurroute in Slotermeer, ga je op ontdekkingstocht in de kunstenaarskolonie van Bergen of leer je meer over de heksenbrandstapels op de Strabrechtse Heide. Met een nieuwe blik kijk je zo naar een vertrouwde omgeving of maak je op unieke wijze kennis met een onbekende plek. En dat allemaal terwijl je een welverdiende frisse neus haalt.
Niet alleen voorziet dit initiatief je van een digitale routekaart met belangrijke punten, ook is elke locatie aanklikbaar. Op deze manier krijg je direct te horen wat er zo bijzonder is aan de plek waar jij je bevindt.
Audiotour verzamelpunt
Mocht het steeds uitbreidende aanbod van Het Ommetje niet genoeg zijn, niet getreurd: op de website van izi.TRAVEL vind je een nog veel grotere verzameling aan wandelroutes met audio-begeleiding. Hier geen thema’s, maar een gezellige collectie van letterlijk alles. Een stadswandeling in Venlo, Dordrecht of Sneek? Of misschien liever een uitstapje met de auto langs openluchtkunstwerken in Flevoland? De mogelijkheden zijn eindeloos en zelfs Freek Vonk kan hier als gids fungeren.
En ga je toch de grens over dit jaar? Dan is deze site de perfecte tool om bij je te houden. Hier vind je namelijk niet alleen tours door Nederland. Nu kan je ook wandelen door bijvoorbeeld Praag, Londen of Parijs met een privé-gids in pocketformaat. En om dit allemaal nog gebruiksvriendelijker te maken: deze content is allemaal verzameld op de Audio Travel Guide-app die je vindt in de App Store.
audiotour

© Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Offline gids
Ook verkrijgbaar in app-vorm is VoiceMap. Ga op wandeltocht met journalisten, schrijvers, onderzoekers of gewoonweg bewoners. De inhoud van de audiotours verschilt per route. Sommige tours zijn op thema of bespreken één specifieke plek. Anderen nemen je mee op een tocht langs uiteenlopende plekken om te eindigen in een comfortabele wijnbar. Tips voor de beste tijdstippen om de tours te nemen en welke restaurants en cafés bijvoorbeeld een goede tussenstop bieden, zijn bij de tours inbegrepen.
Voor deze extra luxe leg je helaas ook wat extra geld neer. De routes die je koopt, blijven echter van jou en zijn na het downloaden buiten de deur offline te beluisteren.
Dus houd je ogen en oren deze zomer open: Nederland is een stiekem openluchtmuseum. Met je privé-gids in je oren wordt elk tijdstip het juiste moment om je kennis over de omgeving te verrijken.
Behoefte aan verkoeling na je wandel- of fietstocht? Zoek een van deze zoetwater-zwemplekken in Nederland op. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.