Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Praag

Praag. Ach ja Praag. Wat kunnen we daar nou allemaal over zeggen. Laten we beginnen door te zeggen dat dit toch wel één van de vetste steden van heel Europa is. Maar ook echt. En voor iedereen. Zo kan je hier terecht voor de allervetste feestjes, de tofste clubs en de beste restaurants. Maar ook voor een een gigantische lading cultuur. 
Het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden in Praag is te vinden in de binnenstad. Hier vind je het Oudestadsplein. Het centrum van de stad. Hier staat de bekende klok van Praag, vind je honderden winkeltjes en is het centrale punt tussen het kasteel van Praag, de Karelsbrug, de Joodse wijk en de gezellige wijk Malá Strana.

Ja, in Praag is overdags genoeg te doen. Maar ook als de zon ondergaat valt er nog genoeg te beleven. Er is namelijk een hele grote undergroundscéne waar je echt helemaal uit je plaat kan gaan. En dan kan je hier ook nog eens heel goed winkelen en eten. Ja, Praag heeft hét wel!
Eten
Net als in andere grote Europese steden zoals Parijs, Rome & Londen kan je ook in Praag culinair helemaal los gaan. Één van de 3 op Reis favorieten is het Kampa Park Restaurant. Niet alleen vanwege het eten, wat wel heel chill is, maar ook vanwege het uitzicht. Je zit namelijk aan het water met de Karelsbrug recht voor je neus.
Nog een fijn restaurant is het Coda Restaurant. Ook hier zit je wat het eten betreft helemaal goed, maar wederom heb je een heel dik uitzicht. Niet langs de waterkant, maar van het dakterras kijk je over de hele stad.

Als je met de voetjes van de vloer wilt dan ben je in Praag ook aan het juiste adres. Jetsetters, mainstreamclubbers en ook de feestvierders die van een alternatiever feestje houden zitten hier wel goed. Voor een compleet overzicht van de vetste clubs hebben we een lijstje voor jullie gevonden! 
Vervoer
Praag is vanaf Amsterdam zo'n 8u rijden. Maar veel relaxter is gewoon lekker in het vliegtuig stappen. Voor zo'n 160,- heb je al een retourtje en zit je binnen 90 minuten in de Tsjechische hoofdstad!
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Koruna
Taal: Tsjechisch
praag.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.