Werken Bij
BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Alles wat we doen staat in dienst van een gelijkwaardige en eerlijke samenleving.
Werken Bij

BNNVARA Academy

13-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
611 keer bekeken
  •  

BNNVARA Academy is dé snelste route naar een carrière in de media. Bij de Academy, het leer-werktraject van de omroep, worden jonge talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals.
 
De geselecteerde kandidaten kunnen direct aan de slag op de redacties van Vroege Vogels, Kassa, Kinderen voor Kinderen, 101Barz, Spuiten en Slikken, De Nieuws BV en Alicante of op de redacties van de radioprogramma’s van BNNVARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM en het online platform Baksteen, om het vak onder de knie te krijgen.
 
BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Onder anderen Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Nesim el Ahmadi, Angelique Houtveen, Tim Hofman, Emma Wortelboer en Jurre Geluk zijn begonnen bij de Academy. Maar ook achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Met de Academy wil BNNVARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie.

Aanmelden voor de Academy kan helaas pas weer in 2022