Wil jij je ook inzetten voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving? Kom bij ons werken!

Kennismaken met... Juan Visser, allround maker

  •  
09-05-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
922 keer bekeken
  •  
bnnvara_medewerkers-294_edit

"Naast dat het bij BNNVARA heel gezellig is met iedereen, is het ook fijn om met mensen te werken die dezelfde visie hebben. Iedereen waarmee ik samenwerk, kijkt naar diversiteit en inclusie. Of we nou aan een maatschappelijk programma werken, of jongerennieuws brengen. En dat we dat met elkaar doen is niet alleen fijn, maar ook belangrijk."

Maak kennis met: Juan Visser, allround maker bij De Marker

Hoe ben je bij BNNVARA terecht gekomen?
Na mijn opleiding Creative Business afgerond te hebben, had ik het gevoel alsof ik nog weinig ervaring had in de mediawereld en nog veel wilde leren. Ik had me toen opgegeven voor de BNNVARA Academy en kreeg een plek bij de Youtube Hub. Hier was ik redacteur voor (online) series.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Nu werk ik als allround maker bij De Marker, een online journalistiek platform gericht op jongeren in de kleur van BNNVARA. We beginnen de dag met het posten van nieuws van voorgaande nacht op Instagram. Door de dag heen brengen we het nieuws op andere verschillende manieren: we maken posts met verdieping, video’s, columns, satirische posts, etc. Maar ook geven we elke week tips over bijvoorbeeld nieuwe muziek en nieuwe series en brengen we elke week een podcast uit waar we het hebben over opvallend nieuws.

Het is helemaal nieuw, we zijn net online! Je kunt ons platform vinden op Instagram en TikTok.

Wat vind je het leukst aan werken bij BNNVARA?
Er zijn twee dingen die ik het leukst vind aan werken bij BNNVARA. Ten eerste het doen van het werk zelf. Ik houd ervan om elke dag creatief bezig te mogen zijn. Ten tweede de mensen die hier werken. Naast dat het heel gezellig is met iedereen, is het ook fijn om met mensen te werken die dezelfde visie hebben. Met iedereen waar ik mee gewerkt heb werd er altijd gekeken naar diversiteit en inclusie. Of we nou aan een maatschappelijk programma met elkaar werken, of jongeren nieuws brengen. En dat we dat met elkaar doen is niet alleen fijn, maar ook belangrijk.

Welke kwaliteiten maken jou perfect als allround maker?
Ik ben nog niet zo heel lang allround maker, dus zeker niet perfect. Maar in alle content die ik maak probeer ik mezelf als kijker, lezer of luisteraar te zien. Wat zou ík willen zien en horen en hoe? Met die vragen in mijn achterhoofd denk ik de doelgroep te bereiken en tegelijkertijd dichtbij mezelf te blijven.

Waar ben je het meest trots op?
Best veel al, eigenlijk! Het eerste wat in me opkomt zijn alle producties waar ik aan heb meegewerkt. Een grote productie als VERSUS, een kleinere – en snellere – als One Night Stand-Up, Ruiken & Likken en nu dus De Marker. Maar als ik het groter bekijk, dan denk ik dat ik het meest trots ben op alles wat ik nooit gedacht had dat ik zou doen of durven. Ik heb sinds ik bij BNNVARA zit altijd overal ja op gezegd en ik heb daardoor heel veel geleerd. Dat is dus zeker een aanrader: niet nee, maar juist ja zeggen omdat je iets nooit gedaan hebt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.