Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: Moeflons op de Veluwe en palingen zenderen

  •  
31-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
moeflons-tv
Deze week in Vroege Vogels TV: palingen zenderen in de Schelde en natuurfilmer Ruben Smit oog in oog met moeflons op de Veluwe. Verder ziet Milouska hoe een essentakziekte het landschap aantast in Groningen. In de rubriek Onverwachte Natuur: eigenwijze zaailingen in de stad.

Paling met zender

Vlaamse wetenschappers hebben een nieuwe trekroute van de paling ontdekt. Terwijl de eerste exemplaren van deze vis aan hun lange reis naar de Sargassozee beginnen, duikt Menno met de onderzoekers de Schelde in om er een aantal te vangen en van zenders te voorzien.

Schimmel verandert landschap

De essen in Nederland sterven massaal aan een exotische schimmel die vanuit Polen onze kant op is gekomen. In Groningen ziet Milouska hoe de ziekte het hele landschap verandert. Prachtige oude treuressen op begraafplaatsen en bomenrijen langs de weg worden slachtoffer van de ziekte. Boomdeskundigen zoeken naarstig naar een oplossing.
Vroege Vogels TV, dinsdag 1 november om 19.20 uur op NPO2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.