Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

TV: Moeflons op de Veluwe en palingen zenderen

31 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moeflons-tv
Deze week in Vroege Vogels TV: palingen zenderen in de Schelde en natuurfilmer Ruben Smit oog in oog met moeflons op de Veluwe. Verder ziet Milouska hoe een essentakziekte het landschap aantast in Groningen. In de rubriek Onverwachte Natuur: eigenwijze zaailingen in de stad.

Paling met zender

Vlaamse wetenschappers hebben een nieuwe trekroute van de paling ontdekt. Terwijl de eerste exemplaren van deze vis aan hun lange reis naar de Sargassozee beginnen, duikt Menno met de onderzoekers de Schelde in om er een aantal te vangen en van zenders te voorzien.

Schimmel verandert landschap

De essen in Nederland sterven massaal aan een exotische schimmel die vanuit Polen onze kant op is gekomen. In Groningen ziet Milouska hoe de ziekte het hele landschap verandert. Prachtige oude treuressen op begraafplaatsen en bomenrijen langs de weg worden slachtoffer van de ziekte. Boomdeskundigen zoeken naarstig naar een oplossing.
Vroege Vogels TV, dinsdag 1 november om 19.20 uur op NPO2

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar