Vroege Vogels

De wonderbaarlijke reis van de paling

  •  
31-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
984 keer bekeken
  •  
paling 2
Vlaamse wetenschappers hebben een nieuwe trekroute ontdekt van onze paling. Terwijl de eerste exemplaren van deze mysterieuze vis aan hun lange reis naar de Sargassozee beginnen, duikt Menno met de onderzoekers de Schelde in om er een aantal te vangen en te zenderen.
Het is zonder twijfel een van de meest mythische vissen die we kennen. Naar verluidt trekt de paling eens in zijn leven naar de Sargassozee, een regio in de Atlantische oceaan bij het eiland Bermuda, om daar te paaien. De jonge palingen trekken dan weer naar de Europese wateren om daar volwassen te worden. De sterk overbeviste paling legt op deze manier in zijn leven gigantische afstanden af.  Vlaamse wetenschappers ontdekten dat de volwassen palingen niet alleen via Schotland de Atlantische Oceaan in zwemmen, maar ook stroomopwaarts, via het Kanaal. Een bijzondere ontdekking, omdat nu een heel nieuwe trekroute van de paling bekend is. Een van de onderzoekers wil meer te weten komen over de obstakels die de paling tegenkomt op deze route en zendert daarom honderden dieren.

Meer over:

paling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.